Makale

Masal Kitabım

KİTAPLIK

Masal Kitabım

Muhammed Kâmil Yaykan

Değerlerini muhafaza edip gelecek nesillere aktarabilen toplumlar, onu yıkıma uğratabilecek zararlı etmenlerin üstesinden kolaylıkla gelebilir. Bu aktarımın en önemlilerinin başında ise küçükken dinlediğimiz masallar gelir. Çocuk, masallarla öğrenir, masallarla yaşar, kendini o karakterlerle özdeşleştirir ve oradaki “iyi”ler gibi olmaya özen gösterir.

Başkanlığımız yayınları arasından çıkan Masal Kitabım, yüzyıllardan süzülen pek çok millî ve manevi değeri çocuklarımıza aktarıyor. Nehir Aydın Gökduman’ın kaleme aldığı eser, çocuklarımızın karakter inşasında ailelere ve küçük dimağlara yeni ufuklar açıyor.

“Boş Saksı” masalı dürüst olmanın değerini aşılıyor minik yavrularımıza; “Kimin Evi?” masalı anlaşmanın önemini; “Üç Kardeş” ise çalışıp başarmanın kıymetini… Sadece bunlar yok Masal Kitabım’da. İnsana ve insanlığa dair pek çok değerin ele alındığı, çocuklarımıza bu güzel hasletlerin öğretilmeye çalışıldığı eser tam 80 masaldan mürekkep.

Birbirinden renkli sayfalarıyla, birbirinden güzel masallarıyla okunmayı bekliyor Masal Kitabım. Çocuklarımıza şöyle gönül rahatlığıyla sunabileceğimiz bir içerik ve üslupla…