Ruşen SEĞMEN

TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI’NA

RUŞEN SEĞMEN ATANDI 10.01.1944 yılında Sivas’ın Suşehri İlçesine bağlı Eskisar Köyü’nde doğdu. İlkokul ve hafızlığını bitirdikten sonra, Kayseri İmam-Hatip Okulu’na kaydoldu ve 1968’de mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’ne girdi. 1972’de mezun oldu. Yüksek tahsile devam ederken bir yandan da imam-hatiplik görevini yürüttü. 1973 yılında; Zonguldak Ulus İlçe Vaizliğine, bilahere aynı ilçe müftülüğü görevine atandı. 1976 yılında Keşan Müftülüğüne naklen tayin edildi. Burada, iki yılı aşkın bir süre görev yaptıktan sonra, 1978 yılı Haziran ayında Başkanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcılığına intisap etti. Daha sonra, Müfettiş ve Başmüfettiş olarak çalıştı. 15.04.1994 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Aynı yıl Eylül ayında Başmüfettişliğe döndü. 24.11.1998 tarihinde ise ikinci kez Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atandı. Evli ve beş çocuk babası olan Ruşen Seğmen’e yeni görevinde başarılar dileriz.