Makale

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI BİBLİYOGRAFYASI (1924 -1997)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI BİBLİYOGRAFYASI (1924 -1997)

Dr. Mehmet BULUT
Diyanet İşleri Başkanlığı A.P.K. Uzmanı

TAKDİM

Tarafımdan hazırlanan ve Diyanet ilmi Dergi’nin Ekim-Kasım-Aralık 1994 ta­rihli 30/4. sayısında yayınlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları Üzerine Bir Bibliyografya Denemesi” adlı çalışma, başta araştırmacılarımız, akade­misyenlerimiz ve Başkanlık personelimiz almak üzere, okuyucularımızdan büyük bir ilgi gördü. Bunu, söz konusu çalışmanın yayınlandığı dergi nüshasını temin için Dini Yayınlar Dairesi’ne yapılan müracaatlardan ve sözlü olarak bize ve dairemiz yetkililerine iletilen tebrik ve teşekkürlerden anlamış bulunuyoruz. Hem o sayıyı temin ede­memiş okuyucularımıza da ulaştırmak, hem de geçen üç yıl zarfında Başkanlığımızın yayınladığı yeni eserleri -ki bunlar arasında halka yönelik dini içerikli bazı kitapla­rın, Türk Cumhuriyetleri için yapılan çevirileri önemli bir yer tutmaktadır- bibliyog­rafyaya dâhil etmek amacıyla söz konusu çalışmayı yeniden düzenleyip okuyucuları­mıza bir kez daha takdim etmeyi faydalı gördük. Bu arada ilk yayındaki birtakım ek­siklik ve hataları da bu vesileyle telafi etmek imkânını bulduk.

Bilindiği gibi, Diyanet işleri Başkanlığı’ nın, Türkiye’de halkı din konusunda aydınlatmak amacıyla yaptığı faaliyetler arasında dini yayın çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. Başkanlık bu görevi kuruluş yılından başlamak üzere günümüze kadar sürdürmüştür. Kitap ve dergi neşriyatına son yıllarda sesli ve görüntülü yayınları da eklemiştir. İşte biz bu çalışmamızda, kuruluşundan günümüze Başkanlığın yayınladığı eserleri ilk kez olarak toplu bir şekilde, bir bibliyografya olarak, okuyucularımızın ve araştırmacılarımızın istifadesine sunmaya çalıştık.

“İlk kez” olması, doğal olarak böyle bir çalışmanın en başta gelen zorluğuydu. Bu zoru başarmak için büyük bir çaba sarf ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Gerçekten de işe koyulduğumuzda, Başkanlık yayınlarının sağlıklı bir bibliyografyasını hazırla­manın birtakım zorluklarının olduğunu gördük. Bunlardan bir kısmına aşağıda temas edilecektir. Esasen günümüze kadar Başkanlık yayınlarının toplu bir yayın listesinin hazırlanmamış olması da bu durumu teyit etmektedir.

Bibliyografyaya geçmeden önce burada, Başkanlık yayınları hakkında kısa bir bilgi vermek ve yaptığımız bibliyografya ile ilgili açıklamalarda bulunmak istiyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları

Önce, Diyanet İşleri Başkanlığının, kuruluşundan itibaren yayın faaliyetlerine büyük önem verdiğini vurgulamamız gerekiyor. Öyle ki, yayınladığı ilk kitabın baskı ta­rihi, Başkanlığın kuruluş yılı olan 1924 (1340) tarihini taşımaktadır. Başkanlık yayın­ları serisinin ilk sırasını alan bu eser, merhum A. Hamdi Akseki’nin “Ahlak Dersle­ri” adlı eseridir.

Yine aynı müellife ait “Askere Din Dersleri” adlı kitap ikinci sırayı alırken, üçün­cü sırada, Başkanlığın yayınladığı ilk hutbe kitabı olan “Türkçe Hutbe” yer almaktadır. Bu kitabın basım yılı 1927’dir ve 1928’de ikinci baskısı yapılmıştır. Sıralama­da daha sonra Başkanlığın yayıncılık tarihinde önemli bir yeri olan iki kaynak eseri var: Sahih-i Buharî Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir. Şunu hemen belirtelim ki, gerek hutbe mecmuasının gerek­se bu iki şaheserin yayını, TBMM’nin 1925 yılında bu doğrultuda aldığı bir karar so­nucu gerçekleşmiş ve son iki eserin yayını için devlet özel ödenek ayırmıştır. (*) Bu iki eserin ilk baskılan parasız olarak dağıtılmıştır.

1925 yılından itibaren hazırlanmaya başlanan bu iki eserden Hak Dini Kur’an Dili’nin yayını 1935’te başlamıştır. Birinci cilt 1935’te; 2,3,4,5,6. ciltler 1936’da;

7, 8 ve 9. ciltler de 1938’de yayınlanmıştır. Bilindiği üzere hu eserin sonraki baskıla­rı özel yayımevlerince sürdürülmüştür. 12 ciltlik Tecrid-i Sarih Tercemesi’nin ilk baskısına 1926’da haşlanmış ve 1948’de yayınlanan 12. ciltle tamamlanmıştır. Günümü­ze kadar bu eserin müteaddit baskıları yine Başkanlığımızca gerçekleştirilmiştir.

Araştırmalarımıza göre Başkanlık, -Tefsir ve Tecrid-i Sarîh ciltlerini tek tek sayarsak- 1950 yıllarına kadar 36-38 civarında eser yayınlamıştır. Kesin bir rakam vere­mememizin sebebi, yayınların belli bir yerde, örneğin Başkanlık kütüphanesinde tam bir koleksiyonunun olmayışı, yayınlanan eserlere sistematik bir yayın numarasının verilmeyişidir. Söz gelimi, Tecrid-i Sani’nin ilk baskılarında. 4 ila 12. ciltlere verilen yayın numarası ciltlerin üzerindeki kayıtlara nazaran 9’dur. Hâlbuki bu dönemde basılan eserlerin bazılarının sonlarına eklenen yayın listelerinde 11, 12,13 ve 14 nu­maralarda da Tecrid-i Sarih’in ciltleri geçmektedir (**). Nitekim bu rakamlar başka eserlere genel yayın numarası olarak verilmemiştir.

30. seri numaradan sonra, dizi numaralarında yine bu sistematiksizlik göze çarpmaktadır. Bu kez numaralandırma 31/1, 31/2, diye devam etmekte ve bu yolla 3/129 rakamına kadar gelmektedir. Sonra 32 rakamı verilerek devam edilmektedir. Öte yan­dan birden fazla ciltli eserlere bazen tek yayın numarası verilirken bazen de ayrı ay­rı yayın numarası verilebilmiştir. Ayrıca, bazı eserlere de yayın numarası hiç verilme­miştir. Durum böyle olunca, sözgelimi 1997 yılı itibariyle son çıkan eserin 403 olan genel yayın numarasına bakarak Başkanlığımızın bu güne kadar 403 adet eser yayın­ladığını söylemek çok yanlış olacaktır.

Kitaplara genel yayın numarası verme konusunda son yıllarda şöyle bir ikilik de yaşanmıştır: Yeni Türk Cumhuriyetleri Türkçelerine çevrilen eserlere ilkin yeni bir genel numarası verilmeyip eserin orijinalinin numarası verilmişken bilahare bu uygulamadan vazgeçilerek bu tür yayınlara da ayrı birer numara verilmiştir.

1950’ye kadar geçen 25 yıllık süre içerisinde basılan 30 küsur eser sayıca az görülebilir; ancak, bize göre bu yıllarda, imkân ve şartlar dikkate alındığında, Tecrid­-iSarîh ile Hak Dini Kur’an Dili’nin basımlarının gerçekleştirilmiş olması bile başlı başına bir yayıncılık olayıdır. Bu olay, “Başkanlığın yayıncılık tarihinde bir daha aşamadığı bir başarıdır” şeklindeki görüşleri haklı çıkarır niteliktedir. Zira sadece Elmalılı Tefsiri sekiz büyük cilt halinde ve 7 bin küsur sayfa hacmindedir.

Hazırladığımız Bibliyografya ile İlgili Açıklamalar:

Bu bibliyografya Başkanlığın sadece basılı yayınlarını içermektedir.

Başkanlık yayınlarını tespitte Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Döner Serma­ye İşletme Müdürlüğü kayıtlarından, eski tarihli kitapların sonuna zaman zaman ek­lenen ve yine başkanlık dergilerinde zaman zaman yer alan yayın listelerinden faydalanılmıştır.

Ayrıca, 1975’te Başkanlık yayınları arasında çıkan “Cumhuriyet Döneminde İslâmî Eserler Bibliyografyası” adlı eser gözden geçirilmiştir.

Kitapları bizzat görme işinde ise; Başkanlık kütüphanesinden, TBMM Kütüphanesinden, Derleme ve Yayın Müdürlüğü arşivlerinden ve şahsi kitaplığımızdan faydalanılmıştır:

Prensip olarak kitapların tek tek görülmesine çalışılmıştır. İsimlerini tespit etmemize rağmen görme imkânı bulamadığımız bir kaç eser için bibliyografyada “görüle­medi” kaydı konulmuştur.

Bibliyografyanın, daha kullanışlı olması için kitap ve yazar adlarına göre alfabe­tik iki tasnif verilmiştir. Ayrıca kitapların genel yayın numarasına göre bir sıralama­sı yapılmıştır. Bu sıralama, hangi yıllarda ne kadar kitap basıldığı konusunda genel bir fikir ve tahmini bir bilgi verecektir.

Kitap adına göre yapılan ana tasnifte, alfabetik olarak her kitabın kimlik bilgile­ri verilmiştir. Ayrıca numaralandırılmıştır. Kitabın bilinen ikinci ismi varsa buna yer verilmiş, ancak hu ikinci isim için sıra numarası verilmemiştir. Örnek olarak, “İslam Mütefekkirleri ile Garp Mütefekkirleri Arasında Mukayese” adlı eser, kısaca “Mukayese” olarak da bilinmektedir. Biz bu ikinci adı da sıralamaya koyarak esas adına göndermede bulunduk. Ancak bazı eserlerin sonraki baskıları şekil ve muhteva ola­rak önemli ölçüde değişmiştir. Hatta bu gibi eserlere yeni bir yayın numarası da ve­rilebilmiştir. Sözgelimi “250 Hadis” diye bilinen eser, daha önce “239 Hadis” olarak çıkmıştır. Böyle eserleri ayrı ayrı kaydettik.

Birkaç defa basılmış olan kitapların bütün baskılarını göstermek yerine, kitapla­rın ilk baskı tarihleri, ilk baskıları görülemeyenlerin görülen baskı tarihleri, ayrıca özellik arz eden baskıları ve tespit edilebildiği ölçüde son baskı tarihleri verilmiştir.

Yazar adına göre yapılan tasnifte (yazar / mütercim / sadeleştiren indeksi), eserlere rakamlarla göndermede bulunduk. Son olarak Başkanlık yayınlarını, genel yayın numarasına göre sıraladık.

Bu yeni bibliyografyadan eksikliklerimizi ve tashih hatalarını asgariye indirmeye çalıştık. Türk Cumhuriyetleri Türkçelerine ve Gürcüce’ ye çevrilen kitaplara da bu kez tek tek yer verdik.

Bütün gayretlerimize rağmen hu çalışmamız mükemmel olma iddiasından uzaktır. Eksik yönleri olabilir. Belki tespit edemediğimiz kitaplar da bulunabilecektir. Ancak, bu tespit edilememiş olanların birkaç taneyi geçmeyeceğini ve bibliyografyanın Başkanlık Yayınları hakkında en sağlıklı bilgiyi vereceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

M. B.

Kısaltmalar:

b.

: baskı

bk.

: bakınız

Haz.

: hazırlayan

s.

: sayfa

Sad.

: sadeleştirilen

Ter.

: tercüme, tercüme eden

ts.

: tarihsiz.

Y. No.: Diyanet İşleri (Reisliği) Başkanlığı Yayınları Genel Yayın Numarası

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI

(1924 - 1997)

KİTAP ADINA GÖRE

1 Abdest Almanın Diş ve Göz Sağlığı Bakımlarından Önemi, Hasan Hüsnü Erdem, Ank. 1963. 36 s., 3. b. 1991. 32 s. Y. No: 104.

2 Acı Günler, Engin Köseoğlu, Ank. 1981. 96 s, Y. No: 202.

3 Adalet (Piyes), Rıza Akdemir. Ank. 1981. 36 s., Y. No: 206.

4 Ağaç Sevgisi, Başkanlık, Ank. 1952: 2. b. 1955. 46 s., Y. No: 31/1.

5 Ağaç sevgisi (Hutbe). Başkanlık. Y. No: 80 (Bu kitap görülemedi).

6 Ahlaka Ait 239 Hadis (Daha sonraki adı: 250 Hadis). A. Himmet Berki. Ank. 1968,208 s. Y. No: 125.

7 Ahlak Dersleri (Eski harflerle). Ahmed Hamdi Akseki. Ank. 1340-1342, 426 s. Y. No: 1.

8 Ak Atın Kaderi, Nail Papatya, Ank. 1974. 32 s., Y. No: 160/20.

9 Ak Sakallı Kahraman, Anonim. Ank. 1996. 64 s., Y. No: 343.

10 Akyazı, Ahmet Efe. Ank. 1974, 32 s., Y. No: 160/6.

11 Albüm (Elli Yılda Dini Yapılar). Başkanlık. Ank. 1973, Y. No: 153.

12 Allah Bizimle, M. Sadettin Evrin. Ank. 1961. 120 s., Y. No: 89.

13 Allah İçin (Şiir). Gürünlü Âşık Gülhani. Ank. 1983: 2. b. 1994. 128 s., Y. No: 234.

14 Allah Zulme Razı Olmaz (Piyes). Cahide Yazar. Ank. 1972. 64 s., Y. No: 139.

15 Allah’a İnanıyorum, Ramazan Atılgan. Ank. 1974. 32 s., Y No: 160/12.

16 Allahım Seni Çok Seviyorum, Zarife Canan. Ank. 1982. 4. b. 1990, 5.b. 1997. Y. No: 215.

17 Allah’ın Peygamberlerine Emanet Ettiği Ebedi Risalet, Abdurrahman Azzam. Ter. Hasan Hüsnü Erdem. Ank. 1948. 48+264 s., Y. No: 23.

18 Allah’ın Sınavı, Abdullah Ceyhan, Ank. 1997, 72 s., Y. No: 357.

19 Allah’ın Varlığı (İsbat-ı Vacip), Bekir Topaloğlu. Ank. 1974; 6. b. 1992. 7.b. 1997. 200 s., Y. No: 169.

20 Alın Teri, Anonim. Ank. 1997. 112 s., Y. No: 372.

21 Alkollü İçkiler, Sigara ve Diğerleri, Alparslan Özyazıcı, Ank. 1997, 10+170 s., Y.

No: 363.

22 Alkollü İçkiler Sigara ve Diğerleri (Türkmen Türkçesi), Alparslan Özyazıcı. Ter. Bedri Sariyev. Ank. 1996. 2. b. 1997. 112 s.. Y. No: 351.

23 Alkollü İçkiler Sigara ve Diğerleri (Azeri Türkçesi). Alparslan Özyazıcı, Ter. Mehman Musaoğlu, Ank. 1996. 2.b. 1997. 112 s., Y. No: 350.

24 Alpaslan (Piyes). Asaf Önen. Ank. 1974. 136 s., Y. No: 166.

25 An American’s 23 Questions on Islam With A Moslem’s Anwers To Them, Ter. Şinasi Siber, Ank. 1957. 48 s.; 6. b. 1981, 42+44 s., Y. No: 53.

26 Ana Babaya Hürmet (Radyoda Dini ve Ahlaki konuşmalardan), Mustafa Runyun. 3. b. Ank. 1957. 14 s., Y. No: 41 ve 73.

27 Anamas, Hasan Nur. Ank. 1974.32 s., Y. No: 160/8.

28 Anglikan Kilisesine Cevap, Abdülaziz Çaviş. Ter. Mehmed Akif. Sad. Süleyman Ateş, Ank. 1974: 6. b. 1991, 192 s., Y. No: 175.

29 Arkadaş Uğruna, Abdullah Ceyhan, Ank. 1997.60 s., Y. No: 354.

30 Askere Din Dersleri (eski harflerle). Ahmed Hamdi Akseki. İst. 1341 (1925). 268+3 s., Y. No: 2.

31 Askere Din Kitabı, Ahmed Hamdi Akseki. 2. b. İst. 1945, 480 s.. Y. No: 20.

32 Askere Din Kitabı, Ahmed Hamdi Akseki. 5. b. Ank. 1982, 6. b. 1997, 364 s.. Y. No: 187.

33 Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürtaş, Ank. 1982. 8+186 s., Y. No: 214.

34 Aydın Din Adamları, Ank. 1962. 16 s. Y. No: Yok. Aylık Hutbeler Dergisi, bk. Hutbeler Dergisi.

35 Azgın Sularda Zafer, Hasan Demir. 2.b. Ank. 1985. 60 s.. Y. No: 204.

36 Bâtıniler ve Karmatilerin İçyüzü, Muhammed Hammadi, Ter. İsmail Hatib Erzen. Ank. 1948, 150 s.. Y. No: 24.

37 Benim Dinim (Şiirler). M. Şerafeddin Yaltkaya. Ank. 1943,46 s. Y. No: 17.

38 Berat Gecesi, Hasan Hüsnü Erdem, Ank. 1954: 2.b., 1955,4 s. Y. No: 31/21.

39 Berat Gecesi Hakkında Bir Tetkik, Hasan Hüsnü Erdem. Ank. 1953. 2. b. 1954, 16 s. Y. No: 31/10.

40 Beyaz Bisiklet, Hasan Demir. Ank. 1987, 24 s. Y. No: 232. Beyyine, Bk. Müsbet Maneviyat Etüdleri.

41 Biberiye Tarikatı Hakkında, Başkanlık. Ank. 1964. 12 s. Y. No: Yok.

42 Billur Damlalar, Rıza Akdemir. Ank. 1974; 2. b. 1987. 64 s. Y. No: 161.

43 Binlerce Güvercin, Ahmet Efe. Ank. 1987. 16 s. Y. No: 223.

44 Bir Amerikalının Müslümanlık Hakkındaki 23 Sualine Cevaplar, Başkanlık. 2. b. Ank. 1956. 3. b. 1957 (İngilizcesiyle beraber) 40 s. Y. No: 53.

45 Bir Amerikalının 23 Sualine Cevap, Ö. Nasuhi Bilmen, Ank. 1956, 32 s.. Y. No: 56.

46 Bir Amerikalının 23 Sualine Cevaplar (İngilizce-Türkçe), Müşavere Heyeti. İngilizce­ye çeviren Şinasi Siber, Ank. 1956, Y. No: 52.

47 Bir Avuç Masal, Rıza Akdemir, Ank. 1991. 112 s. Y. No: 308.

48 Bir Köyün Hikayesi ve Müzelik Kırık Kağnılar, Talip Uluşan, 3. b. Ank. 1992, 128 s., Y. No: 209.

49 Bir Musibet Bin Nasihat, Abdullah Ceyhan. Ank. 1997. Y. No: 356.

50 Bir Yaratan Var Bizi, Ahmet Mahir Pekşen. Ank. 1992, 56 s, Y. No: 307.

51 I. Din Şurası I, Başkanlık. Ank. 1995. 30+706 s.. Y. No: 338.

52 I. Din Şurası II, Başkanlık. Ank. 1995. 12+715 s.. Y. No: 338.

53 Biruni’ ve Göre Dinler ve İslam Dini, Günay Tümer, Ank. 1975: 3. b. 1991. 248 s. Y. No: 178.

54 Bizi Yaşatanlar (Roman). Hamdi Mert. 5. b. 1987.212 s. Y. No: 164.

55 Bizim Evdeki Masa, Hasan Demir. Ank. 1987. 16 s.. Y. No: 230.

56 Boz Öküzün Başına Gelenler, Yaşar Fersahoğlu. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/13.

57 Brezilya’da Müslüman Bir Din Adamı, Rıza Akdemir, Ank. 1987,48 s. Y. No: 270.

58 Bustanul Muhaddisin, Abdulaziz b. Şalı Veliyyullah Dehlevi. Ter. Ali Osman Koçkuzu. Ank. 1986. 242 s. Y. No: 247.

59 Büyük Burunlu Çocuk, Zekai Eryalaz. Ank. 1987. 12 s. Y. No: 233.

60 Büyük Tefsir Tarihi I (Tabakatü’l-Müfessirin). Ömer Nasuhi Bilmen. Ank. 1955. 188 s. Y. No: 39/1.

61 Büyük Tefsir Tarihi II, Ömer Nasuhi Bilmen. Ank. 1960. 724 s. Y. No: 39/2.

62 Büyülü Taşlar, Engin Köseoğlu. Ank. 1974. 32 s.. Y. No: 160/3.

63 Camiler İmamlar ve Hatipler Hakkında, Başkanlık. Ank. 1954. Y. No: Yok.

64 Camilerimiz I (Broşür Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca), Hakkı Önkal, Ank. 1995. 48 s., Y. No: Yok.

65 Camiü’l-Künuz (Ahlak Hadislerinden Seçmeler) I. A. Vahid Üryani. Ter. Y. Ziya Ersal. Ank. 1960. 160 s. Y. No: 82.

66 Catechism (İnglizce Cep İlmihali). Mehmet Soymen. Ter. Ekmeleddin İhsanoğlu. Ank. 1991. 156 s. Y. No: 148.

67 Catechism (Fransızca Cep İlmihali), Mehmet Soymen. Ter. Azmi Aydoğan, Ank. 1990. 176 s. Y. No: 285.

68 Cebbar’ı Kim Dövdü, Anonim, Ank. 1996. 64. s.. Y. No: 345.

69 Cep İlmihali, Mehmet Soymen, Ank. 1954. 27. b. 1993, 29. b. 1996. 130 s, Y. No: 33.

70 Cep İlmihali (Türkmen Türkçesi). Mehmet Soyman. Ter. S. Nazar Anzarav, Ank. 1996, 2. b. 1997. 144 s.. Y. No: 361.

71 Cep İlmihali (Gürcüce), Mehmet Soymen. Ter. Ahmet Erdem. Ank. 1997, 144 s., Y. No: 387.

72 Cep İlmihali (Azeri Türkçesi), Mehmet Soymen. Ter. Mehman Musaoğlu, Ank. 1993, 2. b. 1997. 141 s.. Y. No: 388.

73 Cep İlmihali (Tatar Türkçesi). Mehmet Soymen. Ter. Abdurrahman Kaya, Ank. 1997. 141 s.. Y. No: 389.

74 Cep İlmihali (Özbek Türkçesi), Mehmet Soymen. Ter. İristay Kaçkarbey, Ank. 1995, 2. b. 1997, 128 s., Y. No: 390.

75 Cepheye Koşmak, Ahmet Efe, Ank. 1981. 46 s. Y. No: 201.

76 Cezaevlerinde Verilecek Vaazlar I, Başkanlık. Ank. 1950. 14 s. Y. No: Yok.

77 Cimri Kral ve Altınları - Trendeki Kavga, Ahmet Efe, ts. 24 s. Y. No: 226.

78 Çan Oyunu, Ramazan Atılgan. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/19.

79 Çanta, Ahmet Efe. Ank. 1987. 16 s, Y. No: 229.

80 Çelik Kuşla Kıvrak Kanat, Anonim, Ank. 1997. Y. No: 375.

81 Çevre Sorunları ve İslam, İbrahim Özdemir - Münir Yükselmiş. Ank. 1995. 158 s., Y. No: 331.

82 Çiçek Güzeli, Bestami Yazgan. Ank. 1994. 4. b. 1997, 36 s. Y. No: 325.

83 Çocuk Hikâyeleri, Rıza Akdemir. Ank. 1982. 4. b. 1985,5.b. 1997, 112 s. Y. No: 194.

84 Çocuk Kalbi, Abdullah Cebeci, Ank. 1974, 32 s. Y. No: 160/18.

85 Çocuklar İçin Dini Şiirler, Fevziye Abdullah Tansel. Ank. 1961, 16+104 s, Y. No: 92.

86 Çocuklarımız İçin Din Bilgisi, Macit Yaşaroğlu. Ank. 1990. 152 s. Y. No: 290.

87 Çocukta Dini Duygu ve Düşüncenin Gelişimi, Kerim Yavuz. Ank. 1983: 2.b. 1987, 16+294 s. Y. No: 213.

88 Dilek (Şiir). İ. Agâh Çubukçu. Ank. 1976. 4,b. 1992. 5. b. 1997. 148 s. Y. No: 84.

89 Dilenci. Anonim. Ankara 1997. 32 s.. Y. No: 367.

90 Din Dersleri I, Başkanlık (DİB tarafından hazırlanmış MEB tarafından basılmıştır). İst. 1949. Y. No: Yok.

91 Din Dersleri II, Başkanlık (DİB tarafından hazırlanmış MEB tarafından basılmıştır). İst. 1949. Y. No: Yok.

92 Din Eğitimi ve Öğretimi, Halis Ayhan. Ank. 1988. 190 s. Y. No: 254.

93 Din Görevlisinin El Kitabı, Başkanlık. Ank. 1997. 127 s. Y. No: 395.

94 Din Öğretimi ve Din Hizmetleri Semineri, Başkanlık. Ank. 1991. 574 s. Y. No: 282.

95 Din ve Milliyet, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1956. 24 s. Y. No: 44.

96 Dinde Reform Meselesi, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1957. 80 s, Y. No: 61.

97 Dini Bilgiler (Cep İlmihalinin genişletilmişidir). Mehmet Soymen. Ank. 1982, Y. No: Yok.

98 Dini Bilgiler Ders Kitabı, Komisyon, 15. b. 1981, 238 s, Y. No: 208.

99 Dini Bilgiler Kılavuzu I, Başkanlık. Ank. 1972. 2. b. 1974. 68 s. Y. No: 135.

100 Dini Bilgiler Kılavuzu II, Başkanlık. Ank. 1972. 104 s. Y. No: 136.

101 Dini Bilgiler Kılavuzu III, Başkanlık. 3. b. Ank. 1975. 86 s, Y. No: 136.

102 Dini Bilgiler Kılavuzu IV, Başkanlık. 2. b. Ank. 1975. 48 s, Y. No: 136.

103 Dini Bilgiler Kılavuzu V/VI, Başkanlık. Ank. 1973. 112 s, Y. No: 136.

104 Dini Bilgiler Kılavuzu (Tek kitap halinde). Komisyon, Ank. 1988, 338 s. Y. No: 136.

105 Dini Bilgiler Kılavuzu, Osman Keskioğlu (Bu kitap görülemedi).

106 Dini Felsefi sohbetler, Ferit Kam. Sad. S. Hayri Bolay. Ank. 1974; 7. b. 1990. 172 s. Y. No: 158.

107 Dini Makalelerim, M. Şerafeddin Yaltkaya. Ank. 1944. 88 s. Y. No: 21.

Dini Şiirler, Bk. Servet i Fünun ve Son Devir Edebiyatında Dini Şiirler.

108 Dinimizde Ana Baba Hakkına Verilen Ehemmiyet, Kemal Edip Kürkçüoğlu (Görülemedi).

Dinler arası Müşterek Bir Söz: Allah Bizimle, bk. Allah Bizimle.

109 Diyanet Dergisi Hicret Özel Sayısı, Başkanlık. Ank. 1981, Y. No: 212.

110 Diyanet Dergisi 1962 Yıllığı, Başkanlık. Ank. 1962. 274 s. Y. No: 95.

111 Diyanet İşleri Başkanı M. Nuri Yılmaz’ın Konuşmaları Makaleleri I, M. Nuri Yılmaz. Ank. 1996. 14+657 s. Y. No: 364.

112 Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşu Çalışması ve Birimlerinin Tanıtılması, Nail Arslanpay. Ank. 1973. 100 s. Y. No: 147.

113 Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi Elyazması Eserler Kataloğu II, Abdulah Ceyhan. Ank. 1994. 8+650 s. Y. No: 328 (Bu eserin birinci cildi Başkanlık Kütüpha­nesi yayını olarak çıkmıştır).

114 Diyanet İşleri Reisliği 1960 Yıllığı, Başkanlık. Ank. 1960, 84 s. Y. No: 75.

115 Diyanet Yeni İslam İlmihali, Lütfi Şentürk - Seyfettin Yazıcı, Ank. 1995,3. b. 1997.548 s. Y. No: 334.

116 Dört Kardeş, Ahmet Efe. Ank. 1987. 16 s. Y. No: 228.

117 Dünyanın En Güzel Masalları, Rıza Akdemir, ts. 40 s, Y. No: 180.

Ebedi Risalet, bkz. Allah’ın Peygamberlerine Emanet Ettiği Ebedi Risalet.

118 Ebu Hanife, Muhammed Ebu Zehra. Ter. Osman Keskioğlu. Ank. 1962,2.b. 1997,428 s. Y. No: 97.

119 Ebussuud Efendi ve Tefsirdeki Metodu, Abdullah Aydemir. Ank. 1980. 2. b. 1993,272 s. Y. No: 195.

120 Emre’nin Ormanı, Suzan Çataloluk. Ank. 1990. 16 s. Y. No: 245.

121 En Büyük Sevgi, Hasan Nur, Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/11.

122 Eski ve Yeni Ahitte Hazreti Muhammed, A. H. Decdat. Çev. Şinasi Siber. Ank. 1960, 28 s. Y. No: 83.

123 Esmaü’l-Hüsna Şerhi, Ali Osman Tatlısu. 2. b. Ank. 1957. 204+4 s; 3. b. 1963, 184 s. Y. No: 60.

124 Fakih Sahabiler ve Mezhep İmamları, Osman Keskioğlu. Ank. 1972,92 s, Y. No: 138.

125 Farabi El-Medinetü’l-Fadıla (Erdemli Şehir) (Piyes), H. İsmail Mekki.Ter. Abdullah Özbek. Ank. 1985. 94 s. Y. No: 248.

126 Fatih Devrinde İlim ve O Devirde Yetişen İlim Adamları, Osman Keskioğlu. Ank. 1953. 32.s. Y. No: 31/8.

Fatih Sultan Mehmed, bkz. Kostantiniye Fatihi Fatih Sultan Mehmed.

Feraiz ve İntikal, bkz. İslam Hukukunda Feraiz ve İntikal.

127 Fetihlerle Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması, Mehmet Şeker. Ank. 1985, 3. b. 1991. 4.b. 1997. 16+176 s. Y. No: 251.

128 Fetvalar, Başkanlık. Ank. 1995. 118 s. Y. No: 330.

129 Fıkh-ı Ekber, Ter. Hasan Basri Çantay. Ank. 1954: 5. b. Ank 1991. 20 s. Y. No: 31/24.

130 Fıkh-ı Ekber ve İzahı, Sabit Ünal. Ank. 1954. 112 s; 2. b. 1957. 118 s. Y. No: 58.

131 Fıkıh Tarihi ve İslam Hukuku, Osman Keskioğlu. Ank. 1969; 3. b. 1980, 282 s. Y. No: 179.

132 Fındık Osman, Ahmet Efe. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/2.

133 Funeral Rites and Ceremonies in İslam (İslamiyette Cenaze), H. Fehmi Başoğlu, Ter. Şinasi Siber. Ank. 1959. 23 s. Y. No: 74.

134 Fuzuli’nin Su Kasidesi Şerhi, Âdem Çalışkan. Ank. 1992.166 s, Y. No: 316.

135 Gizli Armağan, İ. Lütfı Çakan. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/7.

136 Gönlümüzdeki Anadolu, Ahmet Mahir Pekşen. Ank. 1995. 64 s., Y. No: 337.

137 Gönül Doktoru (Roman). M. Yaşar Kandemir. Ank. 1974; 2. b. 1975. 232 s. Y. No: 168.

138 Gurbetçinin El Kitabı, Eyüp Sanay, Ank. 1984. 16+312 s. Y. No: 238.

139 Gülistanın Gülleri, Anonim. Ank. 1997. 62 s. Y. No: 374.

140 Güncel Dini Konular, Başkanlık. Ank. 1997. Y. No: 399.

141 Günümüz Dünya Dinleri, Osman Cilacı. Ank. 1997. 187 s. Y. No: 332.

142 Hac Kılavuzu, Başkanlık, Ank. 1964. 48 s. Y. No: 110.

143 Hac Kimlere Farzdır, A. Hamdi Kasaboğlu. Ank. 1965. 16 s, Y. No: Yok.

144 Hac Rehberi, Başkanlık. Ank. 1953. 48 s, Y. No: 31/14.

145 Hac Rehberi, Başkanlık. Ank. 1977,48 s. Y. No: 185.

146 Hacıbayram Minberinden Hutbelerim, Mustafa Runyun, Ank. 1956, 170. s, Y. No: 38.

147 Hadis İlimleri ve Hadis Istılahları, Ter. M. Yaşar Kandemir. Ank. 1970, 2. b. 1973. 13+362 s. Y. No: 131.

148 Hadislerin Işığında İman İbadet Ahlak, Talat Koçyiğit. Ank. 1974, 284 s. Y. No: 165.

149 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir I, Elmalılı M. Hamdi Yazır. İst. 1935. 32+1008 s. Y. No: 5.

150 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir II, Elmalılı M. Hamdi Yazır. İst. 1936, ss. 1009-1860, Y. No: 5.

151 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir III, Elmalılı M. Hamdi Yazır, İst. 1936. ss. 1861-2660. Y. No: 5.

152 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir IV, Elmalılı M. Hamdi Yazır, İst. 1936. ss. 2661 -3554. Y. No: 5.

153 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir V, Elmalılı M. Hamdi Yazır. İst. 1936. ss. 3555-4330. Y. No: 5.

154 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir VI, Elmalılı M. Hamdi Yazır, İst. 1936. ss. 4331-5156. Y. No: 5.

155 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir VII, Elmalılı M. Hamdi Yazır, İst. 1938. ss. 5147-5868. Y. No: 5.

156 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir VIII, Elmalılı M. Hamdi Yazır, İst. 1938. ss. 5869-6442. Y. No: 5.

157 Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir IX (Fihrist), Elmalılı M. Hamdi Yazır. İst. 1938. 230+44+16+22+32+30+32+46 s. Y. No: 5.

158 Hasta, Kemal Y. Aren. Arık. 1974.32 s. Y. No: 160/14.

159 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Mekke Devri). A. Himmet Berki-Osman Keskioğlu. Ank. 1959, 192 s, Y. No: 67.

160 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Medine Devri). A. Himmet Berki, Os­man Keskioğlu. Ank. 1960. Y. No: 67.

161 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Mekke-Medine Devri bir arada tek ki­tap), A. Himmet Berki-Osman Keskioğlu. 14. b. Ank. 1993. 17.b. 1997.448 s, Y. No: 67.

162 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Azeri Türkçesi-Latince), A. Himmet Berki-Osman Keskioğlu, Ter. Recep Kaya. Ank. 1993. 3.b. 1997. 437 s. Y. No: 353.

163 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Kazak Türkçesi). A. Himmet Berki- Osman Keskioğlu. Ter. Seule Doğaykızı. Ank. 1997, Y. No: 401.

164 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Özbek Türkçesi), A. Himmet Berki- Osman Keskioğlu, Ter. Ertuğrul Yaman, Ank. 1997, Y. No: 402.

165 Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Kırgız Türkçesi), A. Himmet Berki- Osman Keskioğlu, Ter. Nurcan Özgen. Ank. 1997. Y. No: 403.

166 Hazret-i Ali, Veli Ertan. Ank. 1963. 68 s. Y. No: 107.

167 Hazret-i Ali Diyor ki.., Ter. Mehmed Akif, Ank. 1954. 3. b. 1959, 36 s, Y. No: 31/27.

168 Hazret-i Ali’nin Ölmeyen Özdeyişleri, Ter. Rüştü Şardağ. Ank. 1963. 52 s, Y. No: 108.

169 Hazret-i Ebu Bekir, İmam Celaleddin Suyuti. Ter. İsmail Ezherli-Lütfi Doğan, Ank. 1957, 179 s. Y. No: 62.

170 Hazret-i Ebu Bekir, Veli Ertan, Ank. 1962. 36 s. Y. No: 94.

Hazret-i İsa, bkz. İslam Nazarıda Hazreti İsa.

171 Hazret-i Muhammed Hakkında Konferanslar, Seyyid Süleyman Nedvi. Ter. Osman Keskioğlu. Ank. 1967. 232 s. Y. No: 122.

172 Hazret-i Muhammed Hakkında Konferanslar, Yakup Üstün. Ank. 1975, 48 s. Y. No: 176.

173 Hazret-i Muhammed Niçin Çok Evlendi, M. Sadık Vicdani, Sad. Ahmet Karadut, Ank. 1992. 2. b. 1997. 180 s, Y. No: 323.

174 Hazret-i Muhammed ve Kur’an-ı Kerim, Y. No: 124 (Görülemedi).

175 Hazret-i Osman, Veli Ertan. Ank. 1959. 26 s. Y. No: 77.

176 Hazret-i Ömer, Veli Ertan. Ank. 1955, 50 s. Y. No: 36.

Hazret-i Peygamber’in Hayatı, bkz. Siyer- i Nebi.

177 Hazret-i Peygamber’in Sünnetinde Terbiye, İbrahim Canan. Ank. 1980, 24+648 s, Y. No: 192.

178 Hristiyan Misyonu ve Türk İslamlığı, James E. Ditte. Ter. Turhan Yörükan, Ank. 1957. 22 s. Y. No: 54.

179 Hristiyan Propagandaları Nedeniyle Açıklama, M. Asım Köksal, 2. b. Ank. 1982, 38. Y. No: 220.

180 Hristiyanlık Karşısında İslamiyet, Dudley Wrigh, Ter. Şinasi Siber. Ank. 1960. 40 s: 2.b. 1982. 30 s. Y. No: 65.

181 Hristiyanlık Propagandaları ve Misyonerlik Faaliyetleri, Osman Cilacı, Ank. 1983,

4. b. 1992, 5. b. 1997. 142 s, Y. No: 235.

Hicret Özel Sayısı, Bkz. Diyanet Dergisi Hicret Özel Sayısı.

182 Hidayet, Ramazan Atılgan, Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/10.

183 Hitabet Dersleri, Ahmet Yüzendağ. Ank. 1964. 136 s, Y. No: 114.

184 Hitabet ve Dini İrşad Üzerine, Neda Armener. Ank. 1963, 88 s; 2. b. 1964. 95 s. Y. No: 93.

185 Höyük (Piyes), Ramazan Atılgan, Ank. 1974. 136 s. Y. No: 167.

186 Hukuk Tarihinde İslam Hukuku I, Ali Himmet Berki. Ank. 1955. 164 s, Y. No: 37.

187 Hurafeler ve Menşe’leri, Abdülkadir İnan. Ank. 1962, 68 s, Y. No: 87. Hutbe, kk. Türkçe Hutbe.

188 Hutbe, Başkanlık. Ank. 1953. 150 s. Y. No: 31/5.

189 Hutbe, Mustafa Runyun, Ank. 1955. Y. No: 38.

190 Hutbe Mecmuası, Atıf Tüzüner. Ank. 1960. 108 s. Y. No: 78.

191 Hutbeler, Başkanlık. Ank. 1973. VIII+269 s. 2. b. 1974. 322 s, Y. No: 144.

192 Hutbeler, Başkanlık. Ank. 1981. 564 s. Y. No: 207.

193 Hutbeler Dergisi (Aralık 1960), Başkanlık, Ank. 1960, 16 s, Y. No: Yok.

194 Hutbeler Dergisi (Ocak 1961). Başkanlık, Ank. 1961. 16 s, Y. No: Yok.

195 Hutbeler Dergisi (Şubat 1961). Başkanlık, Ank. 1961, 16 s, Y. No: Yok.

196 Hutbeler Dergisi (Mart-Nisan 1961). Başkanlık. Ank. 1961. 32 s, Y. No: Yok.

197 Hutbeler Dergisi (Ağustos-Eylül 1961). Başkanlık. Ank. 1961. 32 s. Y. No: Yok.

198 Hutbeler Dergisi (Ocak-Şubat 1963), Başkanlık. Ank. 1963, 32 s, Y. No: Yok.

199 Hutbeler Dergisi (Mart-Nisan-Mayıs 1963), Başkanlık, Ank. 1963, 40 s, Y. No: Yok.

200 Hutbeler Dergisi (1964) (I. Kitap). Başkanlık. Ank. 1964. 37 s, Y. No: Yok.

İsbat-ı Vacip, bkz. Allah’ın Varlığı.

201 İçtimai ve Ahlaki Temizlik I, H. Cemal Öğüt. 2.b. Ank. 1962. 112 s. Y. No: 96.

202 İçtimai ve Ahlaki Temizlik II, H. Cemal Öğüt. 2.b. Ank. 1962. 132 s. Y. No: 96.

203 İbadet, Yaşar İşcan. Ank. 1997 Y. No: 394.

204 İftar Sohbetleri, Başkanlık. Ank. 1968. 116.s. Y. No: 126.

205 İhtiyar Tamirci, Ahmet Efe. Ank. 1987. 16 s. Y. No: 225.

206 İki Hurmanın Bedeli, Anonim. Ank. 1997. 88 s. Y. No: 368.

207 250 Hadis, A. Himmet Berki. Ank. 1968: 7. b. 1987. 208 s, Y. No: 125.

208 İlahi Hadisler, H. Hüsnü Erdem. 2. b. Ank. 1963. 10+64 s; 4.b. 1985,64 s, Y. No: 31/4.

209 İlim Adamı-Doktor Hastaydı, Rıza Akdemir. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/9.

210 İlim-Ahlak-İman, M. Rahmi Balaban. Ank. 1948. 254 s. Y. No: 26.

211 İlim-Ahlak-İman, M. Rahmi Balaban. Ank. 1969: 7. b. 1986. 216 s, Y. No: 128.

212 İlim Bakımından İslamiyet, M. Zerrin Akgün. Ank. 1954. 126 s; 2. b. 1955. 20+180 s. Y. No: 31/19.

213 İlim İman Etmeyi Gerektirir, Nurettin Boyacılar. Ank. 1972. 9. b. 1992. 130 s. Y. No: 133.

214 İlk Üç Asırda İslam Coğrafyasında Hadis, M. Kemal Sandıkçı. Ank. 1991, Y. No: 299.

215 İlmihal, M. Asım Köksal. Ank. 1954. 118 s. 2. b. 1955. 200 s. Y. No: 31/25.

216 İmam Ebu Hanife’nin Hadis Anlayışı ve Hanefi Mezhebinin Hadis Metodu, İsmail Hakkı Ünal. Ank. 1994. 308 s. Y. No: 327.

217 İmam Ebu Mansur el-Matüridi ve Te’vilatü’l-Kur’an’daki Tefsir Metodu, M. Ragıp İmamoğlu. Ank. 1991. 104 s. Y. No: 297.

218 İmam-Hatipler İçin Örnek Metinler, Başkanlık. Ank. 1982. 168 s. Y. No: 199.

219 İmam Şafii, Muhammed Ebu Zehra. Ter. Osman Keskioğlu. Ank. 1969; 2. b., 1987, 376 s. 3. b. 1997.381 s.. Y. No: 127.

220 İman, A. Remzi Uzbark. Ank. 1954. 30 s. Y. No: 31/18.

221 İmanda Birlik Vatanda Dirlik (Alevilerde Namaz adlı esere reddiye). K. Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1955. 32 s. Y. No: 42.

222 İmanın Akıl ve İlimle Münasebeti, A. Vehbi Ecer. Ank. 1963. 11+40 s, Y. No: 106.

223 İmtihan Rehberi (Dini İdari Malumat Mecmuası ve İmtihan Rehberi). M. Fehmi Ülgener. İst. 1940. 228 s. Y. No: 10.

224 İnandım ve Mutluyum, Ahmet Mahir Pekşen. Ank. 1997. Y. No: 342.

225 İnci Taneleri, Rıza Akdemir. Ank. 1972: 3. b. 1980. 48 s. Y. No: 141.

226 İnsan ve Din, Ayhan Songar. Ank. 1990. 54 s. Y. No: 287.

227 İpek Tüccarları, Anonim. Ank. 1996. 64 s.. Y. No: 346.

228 İrşad Konferansları, Kemalettin Erdil-Talat Karaçizmeli. Ank. 1990. 136 s, Y. No: 291.

229 İslam (Tatar Türkçesi). Abdurrahman Kaya. Ank. 1996. 336 s. Y. No: 349.

230 İslam Adliye Teşkilatı, Fahreddin Atar. Ank. 1979. 3. b. 1991.256 s, Y. No: 184.

231 İslam Ahlakı, Fahri Demir. Ank. 1997. 160 s. Y. No: 396.

232 İslam Araştırmalarında Usul, Yusuf Ziya Kavakçı. Ank. 1972.4. b., 1991.216 s, Y. No: 135.

233 İslam Ceza Hukukunda Şahıslara Karşı Müessir Fiiller, Şamil Dağcı. Ank. 1996.

20+292 s. Y. No: 340.

234 İslam Dini, Ahmed Haindi Akseki. Ank. 1953.4XX s: 29. b. 1980, 324 s. Y. No: 31/16.

235 İslam Dini ve Sosyal Adalet, Ali Şalak. Ank. 1992. 52 s. Y. No: 311.

236 İslam Dininde Haramlar ve Büyük Günahlar, Lütfi Şentürk. Ank. 1997, Y. No: 393.

237 İslam Dininde Okuma Yazma Öğrenmenin Bilgi Sahibi Olmanın Üstün Yeri, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1961. 8 s. Y. No: 32.

238 İslam Dininde Okuyup Yazmanın Önemi, Abdullah Güvenç. Ank. 1963,2 s, Y. No: Yok.

239 İslam Dinine Toplu Bir Bakış, K. Edip Kürkçüoğlu, Ank. 1961. 32 s, Y. No: Yok.

240 İslam Dininin İnsan Sağlığına Verdiği Önem, Haluk Nurbaki. Ank. 1985. 104 s. Y. No: 256.

241 İslam Düşüncesinin İlahi Tarafı, Ter. Fuat Sezgin. İst. 1948, 212 s. Y. No: 27.

242 İslam Fıkhında Rey Taraftarları, M. Esat Kılıçer, Ank. 1975: 2. b. 1994. 164 s. Y. No: 181.

243 İslam Fıtri Tabii ve Umumi Bir Dindir, Ahmed Hamdi Akseki. İst. 1943, 74+656 s. Y. No: 15.

244 İslam Hukuk Bibliyografyası, Y. Ziya Kavakçı (Yayın Numarası verilmiş fakat basılmamıştır). Y. No: 182.

245 İslam Hukuk Felsefesi, Mehmed Fehmi. Sad. Niyazi Kahveci. Ank. 1994, 70 s. Y. No: 326.

246 İslam Hukuku Nazariyatı Hakkında Bir Etüd I, Sava Paşa. Ter. Baha Arıkan. Ank. 1955. 248 s, Y. No: 43.

247 İslam Hukuku Nazariyatı Hakkında Bir Etüd II, Sava Paşa. Ter. Baha Arıkan. Ank. 1956. 376 s. Y. No: 43.

248 İslam Hukukunda Feraiz ve İntikal, A. Himmet Berki. Ank. 1954, 177 s; Sadeleşti­rilmiş 2. b. (Sadeleştiren: İrfan Yücel). Ank. 1985. 16+186 s. Y. No: 34.

249 İslam Hukukunda İçtihat, Hayrettin Karaman. Ank. 1975, 260 s. Y. No: 172.

250 İslam Hukukunda Mülkiyet Hakkı ve Servet Dağılımı, Fahri Demir. Ank. 1985. 3. b. 1993. 226 s. Y. No: 250.

251 İslam Hukukunda Temel Hak ve Hürriyetler, Servet Armağan. Ank. 1988. 2. b.

1992. 3.b. 1996. 292 s. Y. No: 274.

İslam İlmihali, Bk. Diyanet Yeni İslam İlmihali.

252 İslam İnançları ve Felsefesi (İlm-i Kelam). Ali Arslan Aydın. Atık. 1973. 338 s. Y. No: 154.

253 İslam Kardeşliği, Avni İlhan. Ank. 1986. 102 s. Y. No: 257.

254 İslam Kültüründe Aile Planlaması, Abdurrahman Omran. Ank. 1995. 2. b. 1997. 30+314 s.. Y. No: 335.

255 İslam Medeniyet Tarihi, W. Barthold-Fuad Köprülü. Ank. 1963: 3. b.. 1973. 24+373 s. Y. No: 86.

256 İslam Mütefekkirleriyle Garp Mütefekkirleri Arasında Mukayese, İzmirli İsmail Hakkı. Ank. 1952; Sadeleştirilmiş 5. baskı (Sadeleştiren: Süleyman Hayri Bolay). Ank. 1977. 70 s. Y. No: 3I/2.

257 İslam Nazarında Hz. İsa, M. Sadettin Evrim. Ank. 1963. 56 s. Y. No: 105.

258 İslam Tarihçiliği Üzerine, Sabri Hizmetli. Ank. 1991. 208 s. Y. No: 295.

259 İslam Türk Edebiyatında Kırk Hadis, Abdülkadir Karahan. Ank. 1991. 28+488+22 s. Y. No: 284.

260 İslam ve Çocuk, Beyza Bilgin. Ank. 1987. 2.b. 1991. 3.b. 1997. 182 s. Y. No: 264.

261 İslam ve Ekoloji, Mehmet Bayraktar. Ank. 1992. 158 s, 2. b. 1996, 191 s. Y. No: 319.

262 İslam ve Ekonomik Hayat, Ahmet Tabakoğlu. Ank. 1988.284 s. Y. No: 275.

263 İslam’a Yönelen Yıkıcı Hareketler, Muhsin Abdülhamid. Ter. M. Saim Yeprem-Hasan Güleç, Ank. 1973. 285 s. Y. No: 177.

264 İslam’da Ahlak ve Manevi Vazifeler, İbrahim Agah Çubukçu. Ank. 1974,7.b. 1995.122 s. Y. No: 162.

265 İslam’da Ahlak ve Mutluluk Felsefesi, İbrahim Agah Çubukçu. Ank. 1990. 120 s, Y. No: 280.

266 İslam’da Birlik ve Beraberliğin Toplum Hayatındaki Önemi, Şükrü Öztürk. Ank.

1995. 48 s. Y. No: 329.

267 İslam’da Birlik ve Fıkıh Mezhepleri, M. Reşid Rıza. Ter. Ahmed Hamdi Akseki, Sad. Hayreddin Karaman, Ank. 1974,250 s. Y. No: 157.

268 İslam’da Çalışmanın Önemi, Halil Aslangül, Ank. 1962. 18 s. Y. No: l(X).

269 İslam’da Davet Metodu, İsmet Ersöz, Ank. 1992. 52 s. Y. No: 310.

270 İslam’da Eğitim ve Öğretim, Osman Keskioğlu. Ank. 1985.2. b. 1987,84 s. Y. No: 249.

271 İslam’da Sosyal Dayanışma Müesseseleri, Mehmet Şeker. Ank. I984. 3. b. 1991. 200 s. Y. No: 240.

272 İslam’da Sosyal Güvenlik, Faruk Beşer. Ank. 1987, 212 s. Y. No: 266.

273 İslam’ın Kalkınma Çağı, Y. No: 151 (Görülemedi).

274 İslami Eserler Bibliyografyası, Osman Öztürk. Bekir Topaloğlu. Ank. 1975, 172 s, Y. No: 170.

275 İslamiyet ve Yeni Dünya Nizamı, Beşirüddin Mahmud Ahmed. Ter. Şinasi Siber. Ank. 1959. 128 s. Y. No: 71.

276 İslamiyet’te Ağaca Verilen Önem, Hamdi Mert. Ank. 19X7, 86 s, Y. No: 221.

277 İslamiyet’te Ağaç Yetiştirmenin Ehemmiyeti, Halil Aslangül. Ank. 1954, 16 s; Y. No: 31/28.

278 İslamiyet’te Cenaze, H. Fehmi Başoğlu. Ank. 1958. 24 s. Y. No: 66.

279 İslamiyet’te Kadın Öğretimi, M. Tayyib Okiç. Ank. 1976. 62 s. Y. No: 186.

280 İslamiyet’te Spor ve Önemi, Ahmet Turan. Ank. 1985. 24 s. Y. No: 252.

281 İsnad ve İftiralara Reddiye, M. Asım Köksal. Ank. 1986. 528 s, Y. No: 25.

282 İstanbul’un Fethinin 500. Yıl Dönümünde Okunan Hutbe, Mustafa Runyun, Ank. 1953. 4 s. Y. No: 31/9.

283 İyiliğin Mükâfatı, Zarife Canan. Ank. 1982. 4. b. 1990. 5. b. 1997. 20 s. Y. No: 216.

284 İyilik, Ahmet Efe. Ank. 1984, 16 s, Y. No: 224.

285 Kadın ve Erkeğin Evlerine Karşı Vazifeleri, Mustafa Runyun. Ank. 1957. 16 s. Y. No: 57.

286 Kadir Gecesi, M. Asını Köksal, 2. b. Ank. 1955. 4 s. 3. b. 1955. 16 s. Y. No: 31/12.

287 Kafesteki Kuş, Anonim. Ank. 1997. 40 s. Y. No: 371. Kalem Güzeli, bk. Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli.

288 Karabenekli Kedi İle Küllü Fare, Latif Aşıcı. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/1.

289 Kardelenin Karları, Anonim, Ank. 1997, Y. No: 370.

290 Karıncalar Köprüsü, Zekai Eryalaz. Ank. 1981. 46 s. Y. No: 203.

291 Kartopu, Ahmet Efe. Ank. 1987. 16 s. Y. No: 224.

292 Kaşık Pazarı, Abdullah Ceyhan. Ank. 1997. Y. No: 355.

293 Katechismus (Almanca Cep İlmihali). Mehmet Soymen. Ter. Hulusi Ahmed Schmiede. Ank. 1959. 76 s; Gözden geçirilmiş yeni baskı Ank. 1990. 148 s, Y. No: 79.

294 Keloğlan Masalları, Ergin Aydın. Ank. 1988. 56 s, Y. No: 279.

295 Kınalı Mehmet, Hayri Bilecik. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/5.

296 Kırk Hadis, İmam Nevevi. Ter. Ahmed Naim. Ank. 1966, 52 s; 7. b., 1992. 56 s. Y. No: 120.

297 Kırk Kutsi Hadis, Aliyyül Kari. Ter. Hasan Hüsnü Erdem, Ank. 1952.4. b., 1985,48 s. Y. No: 31/3.

298 Kıvırcıkın Bulmacaları, Anonim. Ank. 1996. 64 s. Y. No: 34X.

299 Kıyas İstihsan İstislah, Abdülkadir Şener, Ank. 1974. 188 s, Y. No: 156.

Kleiner Islamischer Katechismus, bk.: Katechismus.

Konferanslar, bk.: Hazret-i Muhammed Hakkında Konferanslar.

300 Kostantiniye Fatihi Fatih Sultan Mehmed, Muhammed Mustafa Safvet, Ter. İsmail Ezherli. Ank. 1953, 134s,Y. No: 31/11.

301 Köle Kadın (Roman), Haşan Demir. Ank. 1974. 222 s. Y. No: 163.

302 Köy Hocası El Kitabı, Y. No: 72. (Görülemedi)

303 Köy Hocası İlmihali, (İtikat Kısmı). Ali Vahid Üryani. 2. b., Ank. 1965. 100 s,Y.No: 116.

304 Kur’an Işığında Yaradılış Konuları, Sakıp Yıldız. Ank. 1992. 50 s, Y. No: 317.

305 Kur’an Nedir, Ter. Ömer Rıza Doğrul. 2. b. Ank. 1967. 150 s. Y. No: 121.

306 Kur’an Okumaya Giriş, Tayyar Altıkulaç, Demirhan Ünlü, Ank. 1972: 38. b.. 1994,45. b. 1997. 68 s. Y. No: 134.

307 Kur’an Okumaya Giriş (Türkmen Türkçesi). Tayyar Altıkulaç. Ter. Mehmet Kasa, Ank. 1993.3. b. 1997,71 s.. Y. No: 362.

308 Kur’an Okumaya Giriş (Kazak Türkçesi). Tayyar Altıkulaç, Ter. Cengizhan Çapan, Ank. 1992. 3. b. 1997. 71 s.. Y. No: 381.

309 Kur’an Okumaya Giriş (Azeri Türkçesi). Tayyar Altıkulaç, Ter. Recep Kaya, Ank. 1992, 3. b. 1997. 70 s. Y. No: 382.

310 Kur’an Okumaya Giriş (Özbek Türkçesi), Tayyar Altıkulaç, Ter. İbrahim Yoldaşoğlu, Ank. 1992. 3.b. 1997. Y. No: 383.

311 Kur’an Okumaya Giriş (Gürcüce). Tayyar Altıkulaç, Ter. Ahmet Erdem, Ank. 1995. 2.b. 1997. 72.s. Y. No: 384.

312 Kur’an Okumaya Giriş (Tatar Türkçesi). Tayyar Altıkulaç. Ter. Ferit Yusuf, Abdurrahmaın Kaya. Ank. 1993. 2.b. 1997. 68 s. Y. No: 385.

313 Kur’an Okumaya Giriş (Kırgız Türkçesi), Tayyar Altıkulaç, Ter. Gülzara Cumakunova. Ank. 1997,71 s, Y. No: 386.

314 Kur’an ve Hadiste İman Esasları, Hüseyin Alay, Ank. 1959, 95 s, Y. No: 68.

315 Kur’an-ı Kerim (Hafız Osman Hattı), Başkanlık. Ank. 1959, Y. No: 70.

316 Kur’an-ı Kerim (Büyük boy), Başkanlık. 7.b. Ank. 1993. 10.b. 1996, Y. No: 237.

317 Kur’an-ı Kerim (Orta boy). Başkanlık. Ank. 1979. 19.b. 1997. Y. No: 190.

318 Kur’an-ı Kerim (Küçük boy), Başkanlık. Ank. 1970: 8,b Ank. 1991, 13. b. 1997, Y. No: 129.

319 Kur’an-ı Kerim (Cep tipi). Başkanlık, 6. b. 1997. Y. No: 218.

320 Kur’an-ı Kerim (Özel baskı). Başkanlık. Ank. 1989. Y. No: 197.

321 Kur’an-ı Kerim (30 cüz), Başkanlık, 2.b., Ank. 1993, Y. No: 255.

322 Kur’an-ı Kerim Meal ve Tefsiri I, Talat Koçyiğit - İsmail Cerrahoğlu Ank. 1990, 580+10 s. Y. No: 198.

323 Kur’an-ı Kerim Meal ve Tefsiri II, Talat Koçyiğit. Ank. 1990. 587+6 s. Y. No: 292.

324 Kur’an-ı Kerim Tarihi Türkçe Terceme ve Tefsirleri, Muhammed Hamidullah, Ter. M. Said Mutlu, Macit Yaşaroğlu, 2. b., Ank. 1991, 204 s. Y. No: 283.

325 Kur’an-ı Kerim Tefsiri İçin Yapılan İstişari Toplantı Notları, Başkanlık, Ank. 1995. 160 s . Y. No: 333.

326 Kur’an-ı Kerim ve Fenni Keşifler, Suat Yıldırım. Ank. 1990, 36 s, Y. No: 289.

327 Kur’an-ı Kerim ve Hazret-i Muhammet, Marmaduke Pickıhall.Ter. Şinasi Siber. Ank. 1958: 2. b. 1959. 40 s, Y. No: 63.

328 Kur’an-ı Kerim ve Müspet İlim, Fahri Demir. Ank. 1990. 34 s. Y. No: 288.

329 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) I, Başkanlık Komisyon. Ank. 1961.32+270 s. Y. No: Yok.

330 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) II, Başkanlık Komisyon. Ank. 1961. ss 371,-532. Y. No: Yok.

331 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) III, Başkanlık Komisyon, Ank. 1961, ss. 538-814+13 s. Y. No: Yok.

332 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) (Tek cilt halinde), Başkanlık Komisyon, 2. b.. Ank. 1973. 31+2+604 s. Y. No: 90.

333 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) (Küçük boy), Başkanlık Komisyon, Ank. 1983. 32+608 s. Y. No: 217.

334 Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) (Cep tipi). Başkanlık Komisyon, Ank. 1990, 34+604 s. Y. No: 241.

335 Kur’an-ı Kerim’de Salah Meselesi, Ömer Dumlu. Ank. 1992, 2.b. 1997. 184 s. Y. No: 321.

336 Kur’an-ı Kerim’den Öğütler, İsmail Cerrahoğlu. Ank. 1991. 320 s. Y. No: 300.

337 Kur’an-ı Kerim’in Tetkikine Giriş, Mirza Beşirüddin Mahmud Ahmed. Ter. Şinasi Si­ber, Ank. 1960. 106 s. Y. No: 81.

338 Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Tercemeleri Üzerine Bir İnceleme, Abdülkadir İnan, Ank. 1961. 55 s. Y. No: 87/1.

339 Kurban, Ömer Nasuhi Bilmen. Ank. 1953. 14 s. Y. No: 31/15.

340 Kurban Rehberi, Ali Arslan Aydın. Ank. 1972. 66 s. Y. No: 143.

341 Kurtuluşun ve Cumhuriyetin Manevi Mimarları, Cemal Kutay. Ank. 1974. 352 s, Y. No: 159.

342 Kuvvet ve Tayyare (Dini Öğütler Vaizlere Vaaz Numuneleri). A. Hamdi Akseki, İst. 1935. 24 s. Y. No: 6.

343 Küçük İlmihal ve Mübarek Gün ve Geceler, M. Asım Köksal, Ank. 1954. 4 s. Y. No: 35.

344 Küçük Kahraman, Anonim Ank. 1997, 64. s. Y. No: 366.

345 Küp, Ahmet Efe, Ank. 1987, 20 s, Y. No: 224.

346 Mağrur Tavus, Ahmet Efe, Ank. 1984. 16 s, Y. No: 243.

347 Masal Bahçesi, Rıza Akdemir. Ank. 1979. 4. b. 1990. 5. b. 1997, 46 s. Y. No: 189.

348 Masal Çiçekleri, Rıza Akdemir. Ank. 1991. 136 s. Y. No: 305.

349 Masal Dünyasından Merhaba, Suzan Çataloluk. Ank. 1987. 30 s, Y. No: 265.

350 Maturidiye Akaidi, Nureddin es-Sabuni. Ter. Bekir Topaloğlu. Ank. 1979. 224+158 s; 4. b. 1991. 5.b. 1995. 215+143 s. Y. No: 183.

351 Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli I, Mahmud Bedreddin Yazır. Neşr. Uğur Derman. Ank. 1972. 160+16+20 s. Y. No: 137.

352 Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli I-II, Mahmud Bedreddin Yazır. Neşr. Uğur Derman. Ank. 1981. 24+246+56 s. Y. No: 137.

353 Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli III, Mahmud Bedreddin Yazır. Neşr. Uğur Derman. Ank. 1989. 10+410 s. Y. No: 277.

354 Mehmed Akif’in Çağda; Türkiye İdeali, Yavuz Bülent Bakiler. Ank. 1990. 50 s. Y. No: 286.

355 Mehmed Akif’in Kur’an-ı Kerim’i Tefsiri Mev’ize ve Hutbeleri, Abdülkerim Abdulkadiroğlıı. Nuran Abdulkadiroğlu, Ank. 1992. 232 s. Y. No: 281.

356 Mehmet Nuri Yılmaz’ın Konferans ve Makaleleri, M. Nuri Yılmaz. Ank. 1995, 14+418 s..Y. No: 339.

357 Mehmetçikler, Sami Kocaoğlu. Ank. 1987. 74 s. Y. No: 211.

358 Mevcut Kaynaklara Göre Hristiyanlık, Suat Yıldırım. Ank. 1988. 208 s. Y. No: 269.

359 Mevlid Kandili, Mustafa Runyun, 2.b. Ank. 1953. 4 s. Y. No: 31/17.

360 Mevzu Hadisler, M. Yaşar Kandemir. Ank. 1975. 5. b. 1991. 216 s. Y. No: 173

361 Milletçe Kalkınma ve Yükselme Yolumuz, Murat Argun, Ank. 1962. 15 s. Y. No: 99.

362 Milletimize Sesleniş, Seyfettin Yazıcı. Ank. 1997. 96 s. Y. No: 379.

363 Milli Mücadelede Din Adamları I, Ali Sarıkoyuncu, Ank. 1995. 288 s. Y. No: 341.

364 Milli Mücadelede Din Adamları II, Ali Sarıkoyuncu. Ank. 1997. 444 s. Y. No: 398.

365 Miraç Gecesi, M. Asım Köksal. Ank. 1954. 2. b. 1955. 8 s. Y. No: 31/20.

366 Mirac-ı Nebi, Mustafa Runyun. Ank. 1953. 8 s. Y. No: 31/7.

367 Mufassal Hac Rehberi, M. Saim Yeprem. M. Talat Karaçizmeli, Ank. 1973. 288 s. Y. No: 150.

268 Muhammed Aleyhisselam’ın Peygamberliği, Muhammed Kamil Hatte, Ter. İsmail Ezherli. M. Asım Köksal, Ank. 1967, 100 s. Y. No: 119.

369 el-Muhtasarat, Mehmed Zihni. 2. b., Ank. 1957. 244 s, Y. No: 59.

Mukayese, bk.: İslam Mütefekkirleri İle Garp Mütefekkirleri Arasında Mukayese.

370 Mutluluk Yolu İslam (Broşür: Türkçe. Arapça. İngilizce. Almanca, Fransızca). Seyfettin Yazıcı, Ank. 1995. 24 s. Y. No: Yok.

371 Mümtaz Hoca, Yaşar Çalışkan. Ank. 1992. 216 s. Y. No: 322.

372 Müsbet Maneviyat Etüdleri I, M. Sadettin Evrim. Ank. 1964. 358 s, Y. No: III.

373 Müsbet Maneviyat Etüdleri II, M. Sadettin Evrim. Ank. 1966, 464 s. Y. No: III.

374 Müslümanların İlim ve Medeniyete Hizmetleri, Osman Keskioğlu, Ank. 1971; 3. b. 1980. 72 s. Y. No: 132.

375 Müslümanlığın İlme İrfana Verdiği Büyük Değer ve Ehemmiyet, M. Şevki Özmen. Ank. 1961, II s, Y. No: Yok.

376 Müslümanlık, Y. Ziya Yörükan, 2. b., Ank. 1961. 196 s. Y. No: 85.

377 Müslümanlıkta Temizliğin Önemi, M. Şevki Özmen, Ank. 1962. 20 s, Y. No: 101. Müzelik Kırık Kağnılar, bk.: Bir Köyün Hikayesi ve Müzelik Kırık Kağnılar.

378 Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri, Ahmed Hamdi Akseki, Ank. 1954, 61 s; 13. b. 1992. 14. b. 1997, 64 s. Y. No: 31/22.

379 Namık Kemal’in İslam’a Bakış Açısı, S. Hayri Bolay, Ank. 1992, 36 s, Y. No: 312.

380 Nurculuk Hakkında, Başkanlık. Ank. 1964. 24 s. Y. No: Yok.

381 Oğlum!, İmam Gazali, Ter. Ahmet Serdaroğlu. Ank. 1963. 31+46 s. Y. No: 103.

382 Oruç, M. Asım Köksal. Ank. 1954. 2. b. 1955. 16 s. Y. No: 31/23.

383 Oruç ve Ramazan İbadetlerine Dair 101 Hadis, Hasan Hüsnü Erdem, Ank. 1953, 35 s; 4. bn. 1962. 48 s, Y. No: 3 1/l3.

384 Osmanlı Devletinde Surre-i Hümayun ve Surre Alayları, Münir Atalar, Ank. 1991, 22+378 s. Y. No: 294.

385 Öksüz Büyüyen Çocuk, Hasan Demir. Ank. 1987. 16 s. Y. No: 231.

386 Peygamber Dostları, Osman Oktay, Ank. 1992. 144 s, Y. No: 303.

387 Peygamberimiz (Şiirler). M. Asım Köksal. Ank. 1944, 258 s. Y. No: 19.

388 Peygamberimiz Hazret-i Muhammed ve Müslümanlık, A. Hamdi Akseki, 2. b., Ank. 1955, 160 s.. Y. No: 40.

389 Peygamberimizin Hayatı, İrfan Yücel, Ank. 1982, 6. b. 1992. 300 s, 7.b. 1996, 280 s., Y. No: 222.

390 Prophet Muhammed (Almanca, Türkçe, 2. bölümü: On dört Asır Evvel Doğan Güneş Peygamberimiz Hazret-i Muhammed), A. Hamdi Akseki. Ter. Nusret Mutlukul, 43 s. Y. No: 45.

391 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (1953 ve 1954 yıllarına ait konuşmalar 20 fasikül halinde). Başkanlık, Ank. 1953-54. Y. No: 31/6.

392 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Ocak. Şubat. Mart 1954 ayları), Başkanlık, Ank. 1954, 125 s., Y. No: 32/1.

393 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Nisan, Mayıs, Haziran 1954 ayları). Başkanlık, Ank. 1954, III s. Y. No: 32/2.

394 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Temmuz, Ağustos, Eylül 1954 ayları), Başkan­lık, Ank. 1955. 95 s. Y. No: 32/3.

395 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar I, Kemal Edip Kürkçüoğlu, Ank. 1956, 52 s. Y. No: 46.

396 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar II, Kemal Edip Kürkçüoğlu, Ank. 1956,48 s, Y. No: 46.

397 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar III, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1956, 52 s, Y. No: 46.

398 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar IV, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. 1956, 52 s. Y. No: 46.

399 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar V, Kemal Edip Kürkçüoğlu, Ank. 1956, 68 s. Y. No: 46.

400 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (10 Konuşma bir arada). Celal Saraç, Ank. 1959, 52 s. Y. No: 76.

401 Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar, M. Sadettin Evrim. Ank. 1961, 136 s. Y. No: 88.

402 Ramazan ve Oruç (Oruç Farizasının 1365. Yıldönümü Münasebetiyle). Başkanlık. Ank. 1948. 124 s. Y. No: 22.

403 Ramazan ve Oruç, Seyfettin Yazıcı. Ank. 1997. Y. No: 392.

404 Ramazana Girerken, Kemal Edip Kürkçüoğlu. Ank. ts. 4 s, Y. No: 47.

405 Reislik Mecmuası 1956, Başkanlık. Ank. 1956. 64 s. Y. No: 48.

406 Resimlerle Namaz, Seyfettin Yazıcı, Ank. 1992. 5. b. 1997. 104 s, Y. No: 320.

407 Resimlerle Namaz (Arnavutça), Seyfettin Yazıcı, Ter. Emin İmer. Ank. 1993, 2. b. 1997. Y. No: 320.

408 Resimlerle Namaz (Tatar Türkçesi). Seyfettin Yazıcı. Ter. Abdurrahman Kaya. Ank. 1996. 2. b. 1997. 110 s. Y. No: 352.

409 Resimlerle Namaz (Özbek Türkçesi). Seyfettin Yazıcı, Ter. İbrahim Yoldaşoğlu, Ank. 1993, 3. b. 1997. Y. No: 358.

410 Resimlerle Namaz (Azeri Türkçesi - Latince). Seyfettin Yırtıcı. Ter. Recep Kaya, Ank. 1992. 3. b. 1997. 110 s. Y. No: 377.

411 Resimlerle Namaz (Kırgız Türkçesi). Seyfettin Yazıcı. Ter. Yavuz Özgen, Ank. 1993. 2. b. 1997. 110 s. Y. No: 378.

412 Resimlerle Namaz (Türkmen Türkçesi). Seyfettin Yazıcı. Ter. S. Nazar Anzarov, Ank. 1997. 110 s., Y. No: 379.

413 Resimlerle Namaz (Kazak Türkçesi), Seyfettin Yazıcı, Ter. Cengizhan Çapan, Ank. 1992. 3. b. 1992. III s. Y. No: 380.

414 Resimlerle Namaz Hocası, Fahri Demir. Ank. 1989. 145 s, Y. No: 273.

415 Rivayet İlimlerinde Haber-i Vahitlerin İtikat ve Teşri Yönlerinden Değeri, A. Osman Koşkuzu. Ank. 1988. 284 s. Y. No: 272.

416 Riyazü’s-Salihin Tercümesi I (İlk baskı), Muhyiddin Nevevi. Ter. H. Hüsnü Edem, Kıvamüddin Burslan, Ank. 1949. 32+456 s. Y. No: 25.

417 Riyazü’s-Salihin Tercümesi I (Sonraki baskıları). Muhyiddin Nevevi, Ter. H. Hüsnü Er­dem, Kıvamüddin Burslan, Ank. 1959; 14. b. 1993. 36+592 s. Y. No: 115.

418 Riyazü’s-Salihin Tercümesi II (Sonraki baskısı). Muhyiddin Nevevi, Ter. H. Hüsnü Er­dem, Kıvamüddin Burslan, Ank. 1954, 442+12 s. Y. No: 30.

419 Riyazü’s-Salihin Tercümesi II (Sonraki baskıları). Muhyiddin Nevevi, Ter. H. Hüsnü Erdem, Kıvamüddin Burslan, Ank. 1967; 14.b. 1993. 600 s, Y. No: 30.

420 Riyazü’s-Salihin Tercümesi III (İlk baskısı). Muhyiddin Nevevi. Ter. H. Hüsnü Erdem. Ank. 1958. 416 s. V. No: 64.

421 Riyazü’s-Salihin Tercümesi III (Sonraki baskıları). Muhyiddin Nevevi. Ter. H. Hüsnü Erdem. Ank. 1960; 14. b, 1993. 6+416 s. Y. No: 64.

422 Riyazü’s-Salihin Hadislerinin Ravileri Olan Ashab-ı Kiramın ve Hadis İmamlarının Hal Tercemeleri, H. Hüsnü Erdem. Ank. 1964. 112 s. Y. No: 112.

423 Rüyalar Ülkesinden Selamlar, Suzan Çataloluk. Ank. 1992. 56 s. Y. No: 315.

424 Safahat, Mehmed Akif Ersoy. Haz. Orhan Okay. Mustafa İsen. Ank. 1990. 64+504 s. Y. No: 262.

425 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi I (İlk baskı: eski harflerle). Zeyneddin Ahmed Zebidi. Ter. Ahmed Naim. İst. 1928.496+214 s, Y. No: 4.

426 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi I (Sonraki baskıları), Zebidi, Ter. Ahmed Naim, Ank 1957. 498+239 s: 12. b. 1987. 498+16+260 s. Y. No: 55/1.

427 Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi II (İlk baskısı: eski harflerle). Ze­bidi. Ter. Ahmed Naim. İst. 1926-1928. 766 s. Y. No: 4.

428 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi II (Sonraki baskıları). Zebidi, Ter. Ahmed Naim. Ank. 1960, 952 s; 12. b. 1993. 978 s. Y. No: 55/2.

429 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi III (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Ahmed Naim. İst. 1936. 558 s. Y. No: 7.

430 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi III (Sonraki baskıları). Zebidi. Ter. Ahmed Naim, Ank. 1966, 416 s; 12. b. 1993. 416 s. Y. No: 55/3.

431 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi IV (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Ka­mil Miras. İst. 1939. 784+30 s. Y. No: 9.

432 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi IV (Sonraki baskıları). Zebidi. Ter. Kamil Miras. Ank. 1968, 12. b. 1993. 640 s. Y. No: 123/1.

433 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi V (İlk baskısı). Zebidi. Ter. Kamil Miras. İst. 1939, 552 s. Y. No: 9.

434 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi V (Sonraki baskıları), Zebidi, Ter. Kamil Miras. Ank. 1969. 9. b. 1993. 414 s. Y. No: 123/2.

435 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VI (İlk baskısı). Zebidi. Ter. Ka­mil Miras. İst. 1939. 712 s. Y. No: 9.

436 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VI (Sonraki baskıları), Zebidi, Ter. Kamil Miras. Ank. 1969; 8.b. 1993. 574 s. Y. No: 123/3.

437 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VII (İlk baskısı), Zebidi. Ter. Ka­mil Miras. İst. 1940. 670 s. Y. No: 9.

438 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VII (Sonraki baskıları), Zebidi, Ter. Kamil Miras. Ank. 1970; 8. b 1993. 504 s. Y. No: 123/4.

439 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VIII (İlk baskısı), Zebidi. Ter. Ka­mil Miras. İst. 1941, 546+36 s, Y. No: 9.

440 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi VIII (Sonraki baskıları). Zebidi. Ter. Kamil Miras. Aıık. 197(1; S. b. 1987. 510 s. Y. No: 123/5.

441 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi IX (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Ka­mil Miras. İst. 1945. 466+30 s. Y. No: 9.

442 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi IX (Sonraki baskıları), Zebidi. Ter. Kamil Miras. Ank. 1971; 8. b. 1993. 432 s. Y. No: 123/6.

443 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi X (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Kamil Miras. İst. 1946. 490+22 s, Y. No: 9.

444 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi X (Sonraki baskıları). Zebidi. Ter. Kamil Miras. Ank. 1972; II. b. 1993. 480 s. Y. No: 123/7.

445 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi XI (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Ka­mil Miras. İst. 1947. 484 s. Y. No: 9.

446 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi XI (Sonraki baskıları), Zebidi. Ter. Kamil Miras. Ank. 1972; 8. b. 1993.422. Y. No: 123/8.

447 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi XII (İlk baskısı). Zebidi, Ter. Ka­mil Miras. İst. 1948. 466+30 s. Y. No: 9.

448 Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi XII (Sonraki baskıları). Zebidi. Ter. Kamil Miras. Ank. 1973; 12.b. 1993. 460 s. Y. No: 123/9.

449 Sahih-i Buhari Kılavuzu, Mücteba Uğur, M. Cemal Sofuoğlu. Ank. 1975; 7. b. 1987. 520 s. Y. No: 174.

450 Sahih-i Buhari Üzerine Yapılan Çalışmalar, S. Kemal Sandıkçı. Ank. 1991, 22+538 s, Y. No: 296.

451 Sahte Paralar, Anonim, Ank. 1996, 64 s. Y. No: 347.

452 Sancak Beyi - Yabancı, Rıza Akdemir. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/4.

453 Seçme Hadisleri, Başkanlık Komisyon. Ank. 1963. 72 s. Y. No: 109.

454 Seçme Hadisler II, Başkanlık Komisyon. Ank. 1966. 64 s. Y. No: 109.

455 Seçme Hadisler III, Başkanlık Komisyon. Ank. 1966. M s. Y. No: 109.

456 Seçme Hadisler IV, Başkanlık Komisyon. Ank. 1966. 68 s. Y. No: 109.

457 Seçme Hadisler (Tek kitap halinde). Başkanlık Komisyon, Ank. 1992. 2. b. 1996, 275 s. Y. No: 109.

458 Selçuklu Devri Muhaddisleri, Nuri Topaloğlu. Ank. 1986, 214 s. Y. No: 276.

459 Servet-i Fünun ve Son Devir Edebiyatında Dini Şiirler, Fevziye Abdullah Tansel, Ank. 1962. 20+232 s, Y. No: 98.

460 Sevgi Çiçeği, Ahmet Efe. Ank. 1981. 40 s. Y. No: 188.

461 Sevgi Dünyası, Ahmet Mahir Pekşen. Ank 1992. 56 s. Y. No: 304.

462 Sevgi Narı, Suzan Çataloluk. Ank. 1985. 36 s. Y. No: 246.

463 Sırat-ı Müstakim ve Sebilürreşad Mecmuaları Fihristi, Abdullah Ceyhan. Ank. 1991. 10+610 s. Y. No: 298.

464 Simitçi Ali, H. Basri Bilgin. Ank. 1974, 32 s. Y. No: 160/15.

465 Siyer-i Nebi, Osman Keskinoğlu. Ank. 1972. 13. b. 1993. 16.b. 1997, 108 s, Y. No: 140.

466 Siyer-i Nebi (Kazak Türkçesi). Osman Keskinoğlu. Ter. Halife Altay, Ank. 1995. Y. No: 140.

467 Siyer-i Nebi (Özbek Türkçesi), Osman Keskinoğlu. Ter. İbrahim Yoldaşoğlu, Ank. 1995. 2.b.1997. Y. No: 140.

468 Siyer-i Nebi (Gürcüce), Osman Keskinoğlu, Ter. Ahmet Erdem, Ank. 1995, 2,b. 1997, Y. No: 140.

469 Siyer-i Nebi (Kırgız Türkçesi). Osman Keskinoğlu. Ter. Gülzara Cumakunova. Ank. 1996, 2.b. 1997. 141 s. Y. No: 359.

470 Siyer-i Nebi (Azeri Türkçesi - Latince). Osman Keskinoğlu, Ter. Mehman Musaoğlu. Ank. 1993. 2.b. 1996. 142 s. Y. No: 360.

471 Siyer-i Nebi (Türkmen Türkçesi), Osman Keskinoğlu. Ter. Bedri Sarıyev. Ank. 1997. Y. No: 400.

472 Sokak, Ahmet Efe, Ank. 1982. 16 s. Y. No: 227.

473 Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim, Osman Keskinoğlu. Ank. 1987. 132 s, Y. No: 236.

474 Söz Vatan Olunca, Zekai Eryalaz, Ank. 1981: 3.b. 1986, 70 s. Y. No: 205.

475 A Study on Prophet Muhammed (Türkçe-İngilizce). A. Hamdi Akseki, Ter. Şinasi Siber. Ank. 1954, 18 s. Y. No: 31/29.

476 Sualli Cevaplı Dini Bilgiler, Ö. Nasuhi Bilmen. Ank. 1959. 304 s. Y. No: 69.

477 Sünger Yüklü Katır, Anonim. Ank. 1997, 68 s. Y. No: 376.

478 Şaban Ayının Fazileti Hakkında, Mustafa Runyun. 3. b. Ank. 1955, 4 s, Y. No: 31/7.

479 Şafii İlmihali, Said Özdemir, Ank. 1956. 250 s. Y. No: 49.

480 Şafii İlmihali, Yakup İskender. Ahmet Serdaroğlu. Ank. 1965, 116 s, Y. No: 117.

481 Şehirdeki Balkon, Hasan Demir. Ank. 1992,46 s, Y. No: 309.

482 Şehit Ocağı (Manzum Piyes), İ. Hakkı Yılanlıoğlu, Ank. 1980, 32 s. Y. No: 196.

483 Şerefü Ashabi’I-Hadis, Haz. M. Said Hatiboğlu. 2.b. Ank. 1991, 317+17 s, Y. No: 302.

484 Şeyh Ahmed’in Vasiyetnamesinin Tenkidi, Yusuf Ziyaeddin Ersal, Ank. 1956; Sadeleş­tirilmiş 2. b. (Sadeleştiren: Talat Karaçizmeli), Ank. 1982. 30 s, Y. No: 51.

485 Şiir Demeti, Rıza Akdemir, 2. b, Ank. 1982, 190 s. Y. No: 193. Tabakatü’l-Müfessirin, bk.: Büyük Tefsir Tarihi.

486 Tabiat Laboratuvarının İşçileri, M. Zekai Eryalaz. Ank. 1997, Y. No: 336.

487 Tabiatçılığı Red, Cemaleddin Efgani. Ter. Aziz Akpınar, Ank. 1956, 136 s, Y. No: 50.

488 Tabsiratü’l-Edille, Ebu’l-Muin en-Nesefi, Haz. Hüseyin Atay. Ank. 1993, 77+626 s, Y. No: 293.

489 Tanzimat Devri Edebiyatında Dini Şiirler, Fevziye Abdullah Tansel, Ank. 1962,

12+128 s, Y. No: 92/2.

490 Taşoluk Tepesi, M. Yaşar Kandemir. Ank. 1981. 24 s, Y. No: 210.

491 Tecvidü’l Kur’an, Tayyar Altıkulaç. Ank. 1981. 10. b. 1994, 12.b. 1996. 64 s, Y. No: 200.

492 Tefsir Tarihi I, İsmail Cerrahoğlu. Ank. 1988. 556 s. Y. No: 267.

493 Tefsir Tarihi II, İsmail Cerrahoğlu. Ank. 1988. 510 s. Y. No: 268.

494 Tefsirde İsrailiyat, Abdullah Aydemir. Ank. 1979. 332 s. Y. No: 191.

495 Tek Kanatlı Güvercin, Üzeyir Gündüz. Ank. 1987. 62 s. Y. No: 260.

496 Temel Dini Bilgiler, Seyfettin Yazıcı. Ank. 1990: 10. b. Ank. 1994, 290 s, 17. b. 1997, 336 s. Y. No: 301.

497 Tevrat İnciller ve Kur’an, Maurice Bucaille. Ter. Mehmet Ali Sönmez, Ank. 1984,2. b. 1991. 396 s: 5. b. 1997. 386 s. Y. No: 239.

498 Tonton Nine, Engin Köseoğlu, Ank. 1987. 2. b. 1992. 88 s. Y. No: 263.

499 Toplumun Temelini Sarsan Belli Başlı Problemler, Lütfi Doğan, 2. b, Ank. 1991, 360 s. Y. No: 258.

500 Tıraş Edilen Sakal, Anonim. Ank. 1996. 64 s. Y. No: 344.

501 Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar, M. Fuad Köprülü. Ank. 1996; 8. b. 1993, 20+416+28 s. Y. No: 118.

502 Türkçe Açıklamalı Fetih ve Rahman Sureleri, Başkanlık. Ank. 1976. 12 s, Y. No: 145.

503 Türkçe Açıklamalı Yasin ve Mülk Sureleri, Başkanlık. Ank. 1976, 12 s, Y. No: 145.

504 Türkçe Hutbe (eski harflerle). Başkanlık. İst. 1345/1927; 2. b. 1346/1928, 270 s. Y. No: 3.

505 Türklerin İslam Medeniyetindeki Yeri, Zekeriya Kitapçı. Ank. 1973, 3. b. 1981. 38 s. Y. No: 146.

506 Üç Kişilik Mutluluk, Üzeyir Gündüz, Ank. 1988. Y. No: 278.

507 Ümmet Çağı Türk Edebiyatı, Agâh Sim Levent. Ank. 1962. 108 s. Y. No: 102.

508 Vaaz Örnekleri I, Başkanlık, Ank. 1964. 80 s, Y. No: 113.

509 Vaaz Örnekleri II, Başkanlık. Ank. 1964. 80 s. Y. No: 113.

510 Vaizin El Kitabı, Başkanlık Komisyon, Ank. 1975. 152 s. Y. No: 171.

511 Vahdet-i Vücut, Ferid Kam. Sad. Etem Cebecioğlu. Ank. 1994, 150 s. Y. No: 324.

Va’z Örnekleri, Bk. Vaizin El Kitabı.

512 Va’zlar, M. Şerafeddin Yaltkaya. İst. 1944. 126 s. Y. No: 18.

513 Vatansız Adam, Edward Everette Hale. Ter. Rıza Akdemir. Ank. 1986,40 s. Y. No: 261.

514 Vehbi Çavuş, Ulu Yücel. Ank. 1974. 32 s, Y. No: 160/16.

515 Veli Dayi, Engin Köseoğlu, Ank. 1982. 4. b, 1992. 136 s. Y. No: 219.

516 Yahova Şahitleri, Hikmet Tanyu, Ank. 1972; 2. h. 1980. 202 s. Y. No: 149.

517 Yahova Şahitlerinin İçyüzü, Hüseyin Alay. Ali Arslan Aydın. Ank. 1973; 2. b. 1982, 56 s. Y. No: 152.

518 Yangın, Ahmet Efe, Ank. 1984. 16 s. Y. No: 242.

519 Yaratılış ve Gayelilik, Hüseyin Aydın. Ank. 1987. 2. b. 1991; 3.b. 1996. 192 s. Y. No: 271.

520 Yavrularımıza Din Dersleri, A. Hamdi Akseki. İst. 1941. 66 s, Y. No: 16.

Yeni Dünya Nizamı, bk.: İslamiyet ve Yeni Dünya Nizamı.

521 Yeni Dokümanlar Işığında Yahova Şahitleri, Günay Tümer. Ank. 1987, 200 s. Y. No: 259.

522 Yeni Hac Kılavuzu, Lütfi Doğan, Ank. 1969. 64 s. Y. No: 130.

523 Yeni Hutbelerim I, A. Hamdi Akseki. İst. 1936.420 s. Y. No: 8.

524 Yeni Hutbelerim II, A. Haindi Akseki. İst. 1937. 560+8 s. Y. No: 8.

525 Yılan İle Serçe, Anonim. Ank. 1997. 64 s. Y. No: 373.

526 Yunusun Çiçeği, Anonim. Ank. 1997, 79. s. Y. No: 369.

Yüz bir Hadis, bk.: Oruç ve Ramazan İbadetlerine Dair 101 Hadis.

527 Zehra’nın Orucu, V. Birsen Türköz. Ank. 1974. 32 s. Y. No: 160/17.

528 Zekât, Başkanlık Komisyon. Ank. 1954. 15 s. Y. No: 31/26.

529 Zekât, İsmail Ezherli. Ank. 1974; 7. b. 1992. 80 s. 8. b. 1997. 155 s.. Y. No: 155.

YAZAR/MÜTERCİM/SADELEŞTİREN İNDEKSİ

ABDULHAMİD. Muhsin: 263.

ABDULKADİROĞLU. Abdulkerim: 355.

ABDURRAHMAN Azzam: 17.

AKDEMİR. Rıza: 3, 42, 47, 57, 83, 117, 209, 255, 347, 348, 452, 485, 513.

AKGÜN. M. Zerrin: 212.

AKPINARLI. Aziz: 487.

AKSEKİ. Ahmet Hamdi: 7, 30, 31, 234, 243, 268, 342, 378, 388, 390, 475, 520, 523, 524.

ALİYYÜ’L-KARİ: 297.

ALTAY. Halife: 466.

ALTIKULAÇ, Tayyar: 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 491.

ANONİM: 9, 20, 68, 80, 89, 139, 206, 227, 287, 289, 298, 344, 451, 477, 500, 525. 526.

ANZAROV. S. Nazar: 70. 412.

AREN. Kemal Y.: 158.

ARGUN. Murat: 361.

ARIKAN. Baha: 246, 247.

ARMAĞAN. Servet: 251.

ARMANER. Neda: 184.

ARSLANGÜL. Halil: 268.

ARSLANPAY. Nail: 112.

AŞICI. Latif: 288.

ATALAR. Münir: 384.

ATAR. Fahraddin: 230

ATAY. Hüseyin: 488.517.

ATEŞ, Süleyman: 28.

ATILGAN. Ramazan: 15, 78, 182, 185.

AYDEMİR. Abdullah: 119, 494.

AYDIN. Ali Arslan: 252, 340, 517.

AYDIN. Ergin: 294.

AYDIN. Hüseyin: 519.

AYDOĞAN. Azmi: 67.

AYHAN. Halis: 92.

BAKİLER. Yavuz Bülent: 354.

BALABAN. M. Rahmi: 210,211.

BARTHOLD, W: 255.

BAŞKANLIK (DİB) / KOMİSYON: 4, 5, 11, 4, 41, 46, 51, 52, 63, 76, 90, 91, 93, 94, 98, 99, 100, 101,102, 103, 104, 109, 110, 114, 128, 140, 142, 144, 145, 174, 188, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 204, 218, 302, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 325, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 380, 391, 392, 393, 394, 402, 405, 453, 454, 455, 456, 457, 502, 503, 504, 508, 509, 510, 528.

BAŞOĞLU. H. Fehmi: 133, 278.

BAYRAKTAR. Mehmet: 261.

BERKİ. A. Himmet: 6, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 186, 207, 248.

BEŞER. Faruk: 272.

BEŞİRÜDDİN. Mirza Muhammed Ahmed: 275, 337.

BİLECİK. Hayri: 295.

BİLGİN. Beyza: 260.

BİLGİN. H. Basri: 444.

BİLMEN. Ö. Nasuhi: 45, 60, 61, 339, 476.

BOLAY. S. Hayri: 106, 256, 379.

BOYACILAR. Nurettin: 213.

BUCAİLLE. Maurice: 497.

BURSLAN. Kıvamüddin: 416, 417, 418, 419.

CANAN. İbrahim: 177.

CANAN. Zarife: 16, 283.

CEBECİ. Abdullah: 84.

CEBECİOĞLU. Etem: 511.

CERRAHOĞLU, İsmail: 322, 336, 492, 493.

CEYHAN. Abdullah: 18, 29, 49, 113, 292, 463.

CİLACI. Osman: 141, 181.

CUMAKUNOVA, Gülzara: 313, 469.

ÇAKAN. İ. Lütfi: 135.

ÇALIŞKAN, Âdem: 134.

ÇALIŞKAN. Yaşar: 371.

ÇANTAY, H. Basri: 129.

ÇAPAN, Cengizhan: 308, 413.

ÇATALOLUK. Suzan: 120, 349, 423, 462.

ÇAVİŞ, Abdülaziz: 28.

ÇUBUKÇU. İ. Agâh: 88, 264, 265.

DAĞCI. Şamil: 233.

DEEDAT. A.H. : 122.

DEHLEVİ. Şah Veliyullah: 58.

DEMİR. Fahri: 231, 250, 328, 414.

DEMİR. Hasan: 35, 40, 55, 301, 385, 481.

DERMAN, Uğur: 351, 352, 353.

DİTTE. James E.: 178.

DOĞAN. Lütfi: 169, 499, 522.

DOĞAYKIZI. Seule: 163.

DOĞRUL. Ömer Rıza: 305.

DUMLU, Ömer: 335.

EBU HANİFE. İmam Azam: 129.

EBU ZEHRA. Muhammed: 118, 219.

ECER. A. Vehbi: 222.

EFE. Ahmet: 10, 43, 75, 77, 79, 116, 132, 205, 284, 291, 345, 346, 460, 472, 518.

EFGANİ, Cemaleddin: 487.

ERDEM. Ahmet: 71, 311, 468.

ERDEM. Hasan Hüsnü: 1, 17, 38, 39, 208, 297, 383, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422.

ERDİL. Kemalettin: 228.

ERSAL, Yusuf Ziyaeddin: 65, 484.

ERSOY. Mehmed Âkif: 28, 167, 424.

ERSÖZ. İsmet: 269.

ERTAN. Veli: 166, 170, 175, 176.

ERYALAZ, Zekai: 246, 396, 59, 290, 474, 486.

ERZEN. İsmail Hatip: 36.

EVRİN. M. Sadettin: 12, 257, 372, 373, 401.

EZHERLİ. İsmail: 169, 300, 368, 529.

FEHMİ. Mehmed : 245.

FERSAHOĞLU, Yaşar: 56.

GAZALİ. İmam Muhammed: 381.

GÜLHANİ, Gürünlü Âşık: 13.

GÜNDÜZ, Üzeyir: 495, 506.

GÜRTAŞ. Ahmed: 33.

GÜVENÇ, Abdullah: 238.

HALE. Edward Everette : 513.

HAMİDULLAH, Muhammed: 324.

HAMMADİ. Muhammed: 36.

HATİBOĞLU. M. Said: 483.

HATTE, Muhammed Kamil: 368.

HİZMETLİ. Sabri: 258.

İHSANOGLU, Ekmeleddin: 66.

İLHAN, Avni: 253.

İMAMOĞLU. M. Ragıp: 217.

İMER. Emin: 407.

İNAN. Abdülkadir: 187, 338.

İSEN. Mustafa: 424.

İSKENDER. Yakup: 480.

İŞCAN. Yaşar: 203.

İZMİRLİ. İsmail Hakkı: 256.

KAÇKARBEY, İristay: 74.

KAHVECİ, Niyazi: 245.

KAM. Ferid: 106, 511.

KANDEMİR. M. Yaşar: 137,147, 360, 490.

KARA. Mehmed: 307.

KARAÇİZMELİ. M. Talat: 228, 367, 484.

KARADUT. Ahmet: 173.

KARAHAN. Abdülkadir: 259.

KARAMAN. Hayreddin: 249, 267.

KASABOĞLU. A. Hamdi: 143.

KAVAKÇI. Yusuf Ziya: 232, 244.

KAYA, Abdurrahman: 73, 229, 312, 408.

KAYA. Recep: 162, 309, 410.

KESKİOĞLU. Osman: 105, 118, 124, 126, 131, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 171, 219, 270, 374, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 473.

KILIÇER. M. Esat: 242.

KİTAPÇI. Zekeriya: 505.

KOCAOĞLU. Sami: 357.

KOÇKUZU, Ali Osman: 58, 415.

KOÇYİĞİT. Talat: 148, 322, 323.

KÖKSAL. M. Asım: 179, 215, 281, 286, 343, 365, 368, 382, 387.

KÖPRÜLÜ. M. Fuad: 255. 509.

KÖSEOĞLU, Engin: 2, 6, 408, 515.

KUTAY, Cemal: 341.

KÜRKÇÜOĞLU, Kemal Edip: 95, 96, 108, 221, 237, 239, 395, 396, 397, 398, 399, 404.

LEVENT. Agâh Sırrı: 507.

MEKKİ. H. İsmail: 125.

MERT, Hamdi: 54, 276.

MİRAS, Kamil: 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448.

MUSAOĞLU. Mehman: 23, 72, 470.

MUTLU, M. Said: 324.

NAİM, Ahmed: 296, 425, 426, 427, 428, 429, 430.

NEDVİ. Seyyid Süleyman: 171.

NEVEVİ. Muhyiddin: 296, 416, 417, 418, 419, 420, 421.

NUR. Hasan: 27, 121.

NURBAKİ. Haluk: 240.

OKAY. Orhan: 424.

OKİÇ, M. Tayyip: 279.

OKTAY. Osman: 386.

OMRAN. Abdurrahman: 254.

ÖĞÜT. H. Cemal: 201, 202.

ÖNEN. Asal: 24.

ÖNKAL. Hakkı: 69.

ÖZBEK. Abdullah: 125.

ÖZDEMİR. İbrahim: 81.

ÖZDEMİR. Said: 479.

ÖZGEN. Nurcan: 165.

ÖZGEN. Yavuz: 411.

ÖZMEN. M. Şevki: 375, 377.

ÖZTÜRK. Osman: 274.

ÖZTÜRK. Şükrü: 266.

ÖZYAZICI. Alparslan: 21, 22, 23.

PAPATYA. Nail: 8.

PEKŞEN. Ahmet Mahir: 50, 136, 224, 461.

PİCKTHALL. Marmaduke: 327.

RIZA. M. Reşid: 267.

RUNYUN. Mustafa: 26, 146,189, 282, 285, 359, 366, 478.

SAFVET. Muhammed Mustafa: 300.

SAN AY. Eyüp: 138.

SANDIKÇI. S. Kemal: 214, 450.

SARAÇ. Celâl: 400.

SARIKOYUNCU, Ali: 363, 364.

SARIYEV. Bedri: 22, 471.

SAVA PAŞA: 246, 247.

SERDAROĞLU. Ahmet: 321, 400.

SEZGİN. Fuat: 241.

SCHMİEDE. Hulusi Ahmed: 293.

SİBER. Şinasi: 25, 122, 180, 275, 327, 337, 475.

SOFUOĞLU. M. Cemal: 449.

SONGAR. Ayhan: 226.

SOYMEN. Mehmet: 66, 67, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 97, 293.

SÖNMEZ. Mehmet Ali: 497.

SÜYUTİ . Celaleddin: 169.

ŞAFAK. Ali: 235.

ŞARDAĞ. Rüştü: 168.

ŞEKER. Mehmet: 127.271.

ŞENER. Abdülkadir: 299.

ŞENTÜRK. Lütfi: 115, 236.

TABAKOĞLU. Ahmet: 262.

TANSEL. Fevziye Abdullah: 85, 459, 489.

TANYU, Hikmet: 516.

TATLISU. Ali Osman: 123.

TOPALOĞLU, Bekir: 19, 274, 350.

TOPALOĞLU. Nuri: 458.

TURAN. Ahmet: 280.

TÜM ER. Günay: 53, 521.

TÜRKÖZ. V. Birsen: 527.

TÜZÜNER. Atıf: 190.

UĞUR. Mücteba: 449.

ULUŞAN. Talip: 48.

UZBARK. A. Remzi: 220.

ÜLGENER. M. Fehmi: 223.

ÜNAL. İsmail Hakkı: 216.

ÜNAL. Sabit: 130.

ÜNLÜ. Demirhan: 306.

ÜRYANİ. A. Vahid: 65. 303.

ÜSTÜN. Yakup: 172.

VİCDANİ. M. Sadık: 173.

WRIGH. Dudley: 180.

YALTKAYA. M. Şerafeddin: 37, 107, 512.

YAMAN. Ertuğrul: 164.

YAŞAROĞLU, Macit: 86, 324.

YAVUZ, Kerim: 87.

YAZAR. Cahide: 14.

YAZGAN. Bestami: 82.

YAZICI. Seyfettin: 115, 362, 370, 403, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 498.

YAZIR. Elmalılı M. Hamdi: 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157.

YAZIR. Mahmud Bedreddin: 351, 352, 353.

YEPREM. M. Saim: 263, 367.

YILANLIOĞLU. İ. Hakkı: 482.

YILDIRIM, Suat: 326, 358.

YILDIZ, Sakıp: 304.

YILMAZ, Mehmet Nuri: 111, 356.

YOLDAŞOGLU, İbrahim: 310, 409, 467.

YÖRÜKAN. Turhan: 178.

YÖRÜKAN. Yusuf Ziya: 376.

YUSUF. Ferit: 312.

YÜCEL. İrfan: 248. 389.

YÜCEL. Ulu: 514.

YÜKSELMİŞ. Münir: 81

YÜZENDAĞ. Ahmet: 183.

ZEBİDİ, Zeyneddin Ahmed: 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448.

ZİHNİ. Mehmed: 369.

GENEL YAYIN NUMARASINA GÖRE

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARI

1. Ahlâk Dersleri, 1340 (1924).

2. Askere Din Dersleri, 1341 (1925.)

3. Türkçe Hutbe. 1927.

4. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi I-II, 1928 (ilk baskı).

5. Hak Dini Kur’an Dili Yeni Mealli Türkçe Tefsir I-IX, 1935-1938.

6. Kuvvet ve Tayyare, 1935.

7. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi III. 1936 (ilk baskı).

8. Yeni Hutbelerim, 1936.

9. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi IV-XII, 1939-1948 (ilk baskı)

10. İmtihan Rehberi. 1940.

11. Bu numara muhtemelen Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercüme­sinin 9. cildi için ayrılmış ancak kullanılmamıştır.

12. Bu numara muhtemelen Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercüme­sinin 10. cildi için ayrılmış ancak kullanılmamıştır.

13. Bu numara muhtemelen Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercüme­sinin 11. cildi için ayrılmış ancak kullanılmamıştır.

14. Bu numara muhtemelen Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercüme­sinin 12. cildi için ayrılmış ancak kullanılmamıştır.

15. İslam Fıtri Tabii ve Umumi Bir Dindir. 1943.

16. Yavrularımıza Din Dersleri, 1941.

17. Benim Dinim (Şiirler), 1943.

18. Va’zlar I, 1944.

19. Peygamberimiz (Şiirler), 1944.

20. Askere Din Kitabı, 1945 (ilk baskı).

21. Dini Makalelerim, 1944.

22. Ramazan ve Oruç, 1948.

23. Allah’ın Peygamberlerine Emanet Ettiği Ebedi Risalet, 1948.

24. Bâtıniler ve Karmatilerin İçyüzü 1948.

25. Riyazü’s-Salihin Tercümesi I. 1949 (İlk baskı).

26. İlim Ahlak İman, 1948 (ilk baskı).

27. İslam Düşüncesinin İlahi Tarifi, 1948.

28. Tespit edilememiştir.

29. Tespit edilememiştir.

30. Riyazüs-Salihin Tercümesi II, 1954 (ilk baskı).

31/1. Ağaç Sevgisi, 1952.

31/2. İslam Mütefekkirleri ile Garp Mütefekkirleri Arasında Mukayese, 1952.

31/3. Kırk Kutsi Hadis, 1952.

31/4. İlahi Hadisler. 1953.

31/5. Hutbe. 1953.

31/6. Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (20 fasikül halinde), 1953-1954.

31/7. Şaban Ayının Fazileti/Mirac-ı Nebi, 1953.

31/8. Fatih Devrinde İlim ve O Devirde Yetişen İlim Adamları, 1950.

31/9. İstanbul’un Fethinin 500. Yıldönümünde Okunan Hutbe (Fetih Hutbesi), 1953.

31/10. Berat Gecesi Hakkında Bir Tetkik, 1953.

31/11. Kostantiniye Fatihi Fatih Sultan Mehmet, 1953.

31/12. Kadir Gecesi, 1959.

31/13. Oruç ve Ramazan İbadetlerine Dair 101 Hadis, 1953.

31/14. Hac Rehberi, 1953.

31/15. Kurban, 1953.

31/16. İslam Dini, 1953.

31/17. Mevlid Kandili, 1953.

31/18. İman, 1954.

31/19. İlim Bakımından İslamiyet, 1954.

31/20. Mirac Gecesi, 1954.

31/12. Berat Gecesi, 1954.

31/22. Namaz Surelerinin Türkçe Tercüme ve Tefsiri, 1954.

31/23. Oruç, 1954.

31/24. Fıkh-ı Ekber, 1954.

31/25. İlmihal, 1954.

31/26. Zekât, 1954.

31/27. Hazret-i Ali Diyor ki…, 1954.

31/28. İslamiyet’te Ağaç Yetiştirmenin Ehemmiyeti, 1954.

31/29. A Study on Prophet Muhammed, 1954.

32. İslam Dininde Okuma Yazma Öğrenmenin Bilgi Sahibi Olmanın Üstün Ye­ri, 1954.

32/1. Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Ocak, Şubat Mart 1954 ayları), 1954.

32/2. Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Nisan, Mayıs. Haziran 1954 ayları), 1954.

32/3.

Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (Temmuz, Ağustos, Eylül 1954 ayları), 1955.

33.

Cep İlmihali, 1954.

34.

İslam Hukukunda Faraiz ve İntikal, 1954.

35.

Küçük İlmihal ve Mübarek Gün ve Geceler, 1954.

36.

Hazret-i Ömer, 1955.

37.

Hukuk Tarihinde İslam Hukuku I, 1955.

38.

Hacıbayram Minberinden Hutbelerim. 1955.

39/1.

Büyük Tefsir Tarihi I, 1955. .

39/2.

Büyük Tefsir Tarihi 11, 1960.

40.

Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Aleyhisselam ve Müslümanlık, 1955.

41.

Ana Babaya Hürmet, 1955.

42.

İmamda Birlik Vatanda Dirlik, 1956.

43.

İslam Hukuku Nazariyatı Hakkında Bir Etüd I-Il, 1955-1956.

44.

Din ve Milliyet, 1956.

45.

Prophet Muhammed, 1956.

46.

Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar 1-11, 1956.

47.

Ramazana Girerken, ts.

48.

Reislik Mecmuası, 1956.

49.

Şafii İlmihali, 1956.

50.

Tabiatçılığı Red. 1956.

51.

Şeyh Ahmed’ in Vasiyetnamesinin Tenkidi, 1956.

52.

Bir Amerikalının 23 Suailine Cevaplar. 1956.

53.

An American’s 23 Questions on İslam With A Moslem’s Anvers to Them, 1957.

54.

Hıristiyan Misyonu ve Türk İslamlığı, 1957. .

55/1.

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi I, 1957 (Sonraki baskısı).

55/2.

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi II, 1960 (Sonraki baskı).

55/3.

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi III, 1966 (Sonraki baskı).

56.

Bir Amerikalının 23 Sualine Cevap, 1956.

57.

Kadın ve Erkeğin Evlerine Karşı Vazifeleri, 1957.

58.

Fıkh-ı Ekber ve İzahı, 1957.

59.

El-Muhtasarat, 1957.

60.

Esmaü’l-Hüsna Şerhi, 1957.

61.

Dinde Reform Meselesi, 1957.

62.

Hazret-i Ebu Bekir, 1957.

63.

Kur’an-ı Kerim ve Hazret-i Muhammed. 1958.

64.

Riyazü’s-Salihin Tercümesi III, 1958.

65.

Hristiyanlık Karşısında İslamiyet, 1960.

66.

İslamiyet’te Cenaze, 1958.

67.

Hatemü’l - Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, 1959.

68.

Kur’an ve Hadiste İman Esasları. 1959.

69.

Sualli-Cevaplı Dini Bilgiler, 1959.

70.

Kur’an-ı Kerim, 1959.

71.

İslamiyet ve Yeni Dünya Nizamı, 1959.

72.

Köy Hocası El Kitabı, 1959.

73.

Ana Babaya Hürmet, 1957.

74.

Funeral Rites and Ceromonies in İslam, 1959.

75.

Diyanet İşleri Reisliği 1960 Yıllığı, 1960.

76.

Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar (10 Konuşma), 1959.

77.

Hazret-i Osman, 1959.

78.

Hutbe Mecmuası, 1960.

79.

Katechismus, 1959.

80.

Ağaç Sevgisi, 1960.

81.

Kur’an-ı Kerim’in Tetkikine Giriş, 1960.

82.

Camiü’l-Künûz (Ahlak Hadislerinden Seçmeler), 1960.

83.

Eski ve Yeni Ahitte Hz. Muhammed, 1960.

84.

Dilek (Şiirler), 1976.

85.

Müslümanlık, 1961.

86.

İslam Medeniyeti Tarihi, 1963.

87.

Hurafe ve Batıl İtikatların Menşeleri, 1962.

87/1.

Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Tercemeleri Üzerine Bir İnceleme, 1961

88.

Radyoda Dini ve Ahlaki Konuşmalar, 1961.

89.

Allah Bizimle, 1961.

90.

Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal), 1961.

91.

Bu numarada eser yoktur.

92/1.

Çocuklar İçin Dini Şiirler, 1961.

92/2.

Tanzimat Devri Edebiyatında Dini Şiirler, 1962.

93.

Hitabet ve Dini İrşad Üzerine, 1963.

94.

Hazret-i Ebu Bekir, 1962.

95.

Diyanet Dergisi 1962 Yıllığı, 1962.

96.

İçtimai ve Ahlaki Temizlik I-II, 1962.

97. Ebû Hanife. 1962.

98. Servet-i Fünun ve Son Devir Edebiyatında Dini Şiirler, 1962.

99. Milletçe Kalkınma ve Yükselme Yolumuz, 1962.

100. İslam’da Çalışmanın Önemi, 1962.

101. Müslümanlıkla Temizliğin Önemi, 1962.

102. Ümmet Çağı Türk Edebiyatı, 1962.

103. Oğlum!, 1963.

104. Abdest Almanın Diş ve Göz Sağlığı Bakımlarından Önemi, 1963.

105. İslam Nazarında Hz. İsa, 1963.

106. İmanın Akıl ve İlimle Münasebeti, 1963.

107. Hazret-i Ali, 1963.

108. Hazret-i Ali’nin Ölmeyen Özdeyişleri, 1963.

109. Seçme Hadisler I-IV, 1963-1966/Seçme Hadisler (Tek Cilt).

110. Hac Kılavuzu, 1964.

111. Müsbet Maneviyat Etüdleri, 1964.

112. Riyazüs-Salihin Hadislerinin Ravileri Olan Ashab-ı Kiramın ve Hadis İmamlarının Hal Tercemeleri, 1964.

113. Vaaz Örnekleri, 1964.

114. Hitabet Dersleri, 1964.

115. Riyazüs-Salihin Tercümesi I, 1959 (sonraki baskı).

116. Köy Hocası İlmihali, 1965.

117. Şafii İlmihali, 1965.

118. Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar, 1966.

119. Muhammed Aleyhisselamın Peygamberliği, 1967.

120. Kırk Hadis. 1966.

121. Kur’an Nedir?, 1967.

122. Hazret-i Muhammed Hakkında Konferanslar. 1967.

123/1. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi IV, 1968 (sonraki baskı). 123/2. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi V, 1969 (sonraki baskı).

123/3. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi VI, 1969 (sonraki baskı).

123/4. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi VII, 1970 (sonraki baskı).

123/5. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi VIII, 1970 (sonraki baskı).

123/6. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi IX, 1971 (sonraki baskı).

123/7. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi X, 1972 (sonraki baskı).

123/8. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi XI, 1973 (sonraki baskı).

123/9. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi XII, 1974 (sonraki baskı).

124. Hazret-i Muhammed ve Kur’an-ı Kerim.

125. 250 Hadis, 1968.

126. İftar Sohbetleri, 1969.

127. İmam Şafii, 1969.

128. İlim Ahlak İman, 1969 (Sonraki baskı).

129. Kur’an-ı Kerim (küçük boy), 1970.

130. Yeni Hac Kılavuzu, 1969.

131. Hadis İlimleri ve Hadis Istılahları, 1970.

132. Müslümanların İlim ve Medeniyete Hizmetleri, 1971.

133. İlim İman Etmeyi Gerektirir, 1972.

134. Kur’an Okumaya Giriş, 1972.

135. İslâmî Araştırmalarda Usul, 1972.

136. Dini Bilgiler Kılavuzu I-VI, 1972-1975.

137. Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyet inde Kalem Güzel I, 1972.

138. Fakih Sahabeler ve Mezhep İmamları, 1972.

139. Allah Zulme Razı Olmaz, 1972.

140. Siyer-i Nebi, 1972.

141. İnci Taneleri, 1972.

142. Tespit edilemedi.

143. Kurban Rehberi, 1972.

144. Hutbeler, 1973.

145. Türkçe Açıklamalı Sureler, 1976.

146. Türklerin İslam Medeniyetindeki Yeri, 1973.

147. Diyanet İşl. Başkanlığı Kuruluşu Çalışması ve Birimlerinin Tanıtılması, 1973.

148. Catechism, 1973.

149. Yahova Şahitleri, 1973.

150. Mufassal Hac Rehberi, 1973.

151. İslam’ın Kalkınma Çağı, 1973.

152. Yahova Şahitlerinin İçyüzü, 1973.

153. Albüm (Elli Yılda Dini Yapılar). 1973.

154. İslam İnançları ve Felsefesi, 1973.

155. Zekât, 1974.

156. Kıyas İstihsan İstislah, 1974.

157. İslam’da Birlik ve Fıkıh Mezhepleri, 1974.

158. Dini Felsefi Sohbetler, 1974.

159. Kurtuluşun ve Cumhuriyetin Manevi Mimarları, 1974.

160/1. Karabenekli Kedi ve Küllü Fare, 1974.

160/2. Fındık Osman, 1974.

160/3. Büyülü Taşlar, 1974.

160/4. Sancak Beyi-Yabancı, 1974.

160/5. Kınalı Mehmet, 1974.

160/6. Akyazı, 1974.

160/7. Gizli Armağan. 1974.

160/8. Ananas, 1974.

160/9. İlim Adamı - Doktor Hastaydı, 1974.

160/10. Hidayet, 1974.

160/11. En Büyük Sevgi, 1974.

160/12. Allah’a İnanıyorum, 1974.

160/13. Boz Öküzün Başına Gelenler, 1974.

160/14. Hasta, 1974.

160/15. Simitçi Ali, 1974.

160/16. Vehbi Çavuş, 1974.

160/17. Zehra’nın Orucu, 1974.

160/18. Çocuk Kalbi, 1974.

160/19. Çan Oyunu, 1974.

160/20. Ak Atın Kaderi, 1974.

161.

Billur Damlalar, 1974.

162.

İslam’da Ahlak ve Manevi Vazifeler, 1974.

163.

Köle Kadın, 1974.

164.

Bizi Yaşatanlar. 1974.

165.

Hadislerin Işığında İman İbadet Ahlak, 1974.

166.

Alpaslan, 1974.

167.

Höyük, 1974.

168.

Gönül Doktoru, 1974.

169.

Allah’ın Varlığı (İsbat-ı Vacip), 1974.

170.

İslami Eserler Bibliyografyası, 1974.

171.

Vaizin El Kitabı (Vaaz Örnekleri), 1975.

172.

İslam Hukukunda İçtihat, 1975.

173.

Mevzu Hadisler, 1975.

174.

Sahih-i Buhari Kılavuzu, 1975.

175.

Anglikan Kilisesine Cevap, 1974.

176.

Hazret-i Muhammed Hakkında Konferanslar, 1975.

177.

İslam’a Yönelen Yıkıcı Hareketler, 1973.

178.

Biruni’ye Göre Dinler ve İslam Dini, 1975.

179.

Fıkıh Tarihi ve İslam Hukuku, 1975.

180.

Dünyanın En Güzel Masalları.

181.

İslam Fıkhında Rey Taraftarları, 1975.

182.

İslam Hukuku Bibliyografyası (basılmadı).

183.

Matüridiye Akaidi, 1979.

184.

İslam Adliye Teşkilatı, 1979.

185.

Hac Rehberi, 1977.

186.

İslamiyet’te Kadın Öğretimi, 1976.

187.

Askere Din Kitabı, 1975 (Sonraki baskı).

188.

Sevgi Çiçeği, 1981.

189.

Masal Bahçesi. 1979.

190.

Kur’an-ı Kerim (Orta Boy), 1979.

191.

Tefsirde İsrailiyat, 1979.

192.

Hazret-i Peygamberin Sünnetinde Terbiye, 1980.

193.

Şiir Demeti, 1982.

194.

Çocuk Hikâyeleri, 1982.

195.

Ebussuud Efendi ve Tefsirdeki Metodu, 1980.

196.

Şehit Ocağı, 1980.

197.

Kur’an-ı Kerim (Özel baskı).

198.

Kur’an-ı Kerim Meal ve Tefsiri I, 1990.

199.

İmam Hatipler İçin Örnek Metinler, 1982.

200.

Tecvidü’l-Kur’an, 1981.

201.

Cepheye Koşmak, 1981.

202.

Acı Günler, 1981.

203.

Karıncalar Köprüsü, 1981.

204.

Azgın Sularda Zafer, 1981.

205.

Söz Vatan Olunca, 1981.

206.

Adalet, 1981.

207.

Hutbeler, 1981.

208.

Dini Bilgiler Ders Kitabı, 1981.

209.

Bir Köyün Hikâyesi ve Müzelik Kırık Kağnılar, 1981

210.

Taşoluk Tepesi, 1981.

211.

Mehmetçikler, 1981.

212.

Diyanet Dergisi Hicret Özel Sayısı, 1981.

213. Çocukta Dini Duygu ve Düşüncenin Gelişimi, 1983.

214. Atatürk ve Din Eğitimi, 1982.

215. Allahım Seni Çok Seviyorum, 1982.

216. İyiliğin Mükâfatı. 1982.

217. Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal-Küçük boy), 1983.

218. Kuran-ı Kerim (Cep tipi).

219. Veli Dayı, 1982.

220. Hristiyan Propagandaları Nedeniyle Açıklama, 1982.

221. İslamiyet’te Ağaca Verilen Önem, 1987.

222. Peygamberimizin Hayatı, 1982.

223. Binlerce Güvercin. 1987.

224. Küp. Kartopu, 1987.

225. İhtiyar Tamirci. 1987.

226. Cimri Kral ve Altınları-Trendeki Kavga. 1982.

227. Sokak. 1982.

228. Dört Kardeş, 1987.

229. Çanta, 1987.

230. Bizim Evdeki Masa. 1987.

231. Öksüz Büyüyen Çocuk, 1987.

232. Beyaz Bisiklet, 1987.

233. Büyük Burunlu Çocuk, 1987.

234. Allah İçin. 1983.

235. Hristiyanlık Propagandaları ve Misyonerlik Faaliyetleri, 1983.

236. Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim, 1987.

237. Kur’an-ı Kerim (Büyük Boy)

238. Gurbetçinin El Kitabı, 1984.

239. Tevrat İnciller ve Kur’an, 1984.

240. İslam’da Sosyal Dayanışma Müesseseleri. 1984.

241. Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meal) (Cep Tipi), 1984.

242. Yangın, 1984.

243. Mağrur Tavus, 1984.

244. İyilik, 1984.

245. Emre’nin Ormanı, 1990.

246. Sevgi Narı, 1985.

247. Bustanul Muhaddisin, 1986.

248. Farabi el-Medinetül Fadıla (Erdemli Şehir), 1985.

249. İslam’da Eğitim ve Öğretim, 1985.

250. İslam Hukukunda Mülkiyet Hakkı ve Servet Dağılımı, 1985.

251. Fetihlerle Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması, 1985.

252. İslamiyet’te Spor ve Önemi, 1985.

253. İsnad ve İftiralara Reddiye, 1986.

254. Din Eğilimi ve Öğretimi, 1988.

255. Kur’an-ı Kerim (30 cüz.)

256. İslam Dininin İnsan Sağlığına Verdiği Önem, 1985.

257. İslam Kardeşliği, 1986.

258. Toplumun Temelini Sarsan Belli Başlı Problemler, 1991.

259. Yeni Dokümanlar Işığında Yahova Şahitleri, 1987.

260. Tek Kanatlı Güvercin. 1987.

261. Vatansız Adam, 1986.

262. Safahat, 1990.

263. Tonton Nine, 1987.

264. İslam ve Çocuk. 1987.

265. Masal Dünyasından Merhaba, 1987.

266. İslam’da Sosyal Güvenlik, 1987.

267. Tefsir Tarihi I, 1988.

268. Tefsir Tarihi II, 1988.

269. Mevcut Kaynaklara Göre Hristiyanlık, 1988.

270. Brezilya’da Müslüman Bir Din Adamı. 1987.

271. Yaratılış ve Gayelilik, 1987.

272. Rivayet İlimlerinde Haber-i Vahitlerin İtikat ve Teşri Yönlerinden Değeri, 1988.

273. Resimlerle Namaz Hocası, 1989.

274. İslam Hukukunda Temel Hak ve Hürriyetler, 1988.

275. İslam ve Ekonomik Hayat, 1988.

276. Selçuklu Devri Muhaddisleri, 1986.

277. Medeniyet Âleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli III, 1989.

278. Üç Kişilik Mutluluk, 1988.

279. Keloğlan Masalları, 1988.

280. İslam’da Ahlak ve Mutluluk Felsefesi, 1990.

281. Mehmed Akif’in Kur’an-ı Kerim’i Tefsiri Mev’ize ve Hutbeleri, 1992.

282. Din Öğretimi ve Din Hizmetleri Semineri, 1991.

283. Kur’an-ı Kerim Tarihi Türkçe Tercüme ve Tefsirleri, 1991.

284. İslâm Türk Edebiyatında Kırk Hadis, 1991.

285. Catechisme, 1990.

286. Mehmed Akif’in Çağdaş Türkiye İdeali, 1990.

287. İnsan ve Din, 1990.

288. Kur’an-ı Kerim ve Müsbet İlim, 1990.

289. Kur’an-ı Kerim ve Fenni Keşifler, 1990.

290. Çocuklarımız İçin Din Bilgisi, 1990.

291. İrşad Konferansları, 1990.

292. Kur’an-ı Kerim Meal ve Tefsiri II, 1990.

293. Tabsiratü’l-Edille, 1993.

294. Osmanlı Devletinde Surre-i Hümayun ve Surre Alayları, 1991.

295. İslâm Tarihçiliği Üzerine, 1991.

296. Sahih-i Buhari Üzerine Yapılan Çalışmalar, 1991.

297. İmam Ebu Mansur el-Matüridi ve Te’vilatü’l-Kur’an’daki Tefsir Metodu, 1991.

298. Sırat-ı Müstakim ve Sebilürreşad Mecmuaları Fihristi, 1991.

299. İlk Üç Asırda İslam Coğrafyasında Hadis, 1991.

300. Kur’an-ı Kerimden Öğütler, 1991.

301. Temel Dini Bilgiler, 1990.

302. Şerefü Ashabi’l-Hadis, 1991.

303. Peygamber Dostları, 1992.

304. Sevgi Dünyası, 1992.

305. Masal Çiçekleri, 1991.

306. Toplum Kalkınması ve Mahalli İdare Reformu (Basılmadı).

307. Bir Yaratan Var Bizi, 1992.

308. Bir Avuç Masal, 1991.

309. Şehirdeki Balkon, 1992.

310. İslâm’da Davet Metodu, 1992.

311. İslâm Dini ve Sosyal Adalet, 1992.

312. Namık Kemal’in İslam’a Bakış Açısı, 1992.

313. Kıbrıs’ta Kanlı Noel Olayları (Basılmadı).

314. İhtiyar Çoban (Basılmadı).

315. Rüyalar Ülkesinden Selamlar, 1992.

316. Fuzuli’nin Su Kasidesi Şerhi, 1992.

317. Kur’an Işığında Yaradılış Konuları, 1992.

318. (Bu numarada eser basılmadı).

320

Resimlerle Namaz, 1992.

321.

Kur’an-ı Kerim’de Salah Meselesi. 1992.

322.

Mümtaz Hoca, 1992.

323.

Hazret-i Muhammed Niçin Çok Evlendi?, 1992.

324.

Vahdet-i Vücud, 1994.

325.

Çiçek Güzeli. 1994.

326.

İslam Hukuk Felsefesi, 1994.

327.

İmam Ebû Hanife’nin Hadis Anlayışı, 1994.

328.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi Elyazması Eserler Kataloğu II, 1994.

329.

İslam’da Birlik ve Beraberliğin Toplum Hayatındaki Önemi, 1995.

330.

Fetvalar, 1995.

331.

Çevre Sorunları ve İslam. 1995.

332.

Günümüz Dünya Dinleri, 1995.

333.

Kur’an-ı Kerim Tefsiri İçin Yapılan İstişari Toplantı Notları, 1995.

334.

Diyanet Yeni İslam İlmihali, 1995.

335.

İslam Kültüründe Aile Planlaması, 1995.

336.

Tabiat Laboratuvarının İşçileri, 1997.

337.

Gönlümüzdeki Anadolu, 1995.

338.

1. Din Şurası I. II, 1995.

339.

Mehmet Nuri Yılmaz’ın Konferans ve Makaleleri, 1995.

340.

İslam Ceza Hukukunda Şahıslara Karşı Müessir Fiiller, 1996.

341.

Milli Mücadelede Din Adamları I, 1995.

342.

İnandım ve Mutluyum, 1997.

343.

Ak Sakallı Kahraman, 1996.

344.

Tıraş Edilen Sakal, 1996.

345.

Cebbarı Kim Dövdü, 1996.

346.

İpek Tüccarları, 1996.

347.

Sahte Paralar, 1996.

348.

Kıvırcık’ın Bulmacaları, 1996.

349.

İslam (Tatar Türkçesi), 1996.

350.

Alkollü İçkiler Sigara ve Diğerleri (Azerice), 1996.

351.

Alkollü İçkiler Sigara ve Diğerleri (Türkmen Türkçesi), 1996.

352.

Resimlerle Namaz (Tatar Türkçesi), 1997.

353.

Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Azerice-Latince), 1993.

354.

Arkadaş Uğruna, 1997.

355.

Kaşık Pazarı, 1997.

356.

Bir Musibet Bin Nasihat, 1997.

357.

Allah’ın Sınavı, 1997.

358.

Resimlerle Namaz (Özbek Türkçesi). 1993.

359.

Siyer-i Nebi (Kırgız Türkçesi), 1996.

360.

Siyer-i Nebi (Azeri Türkçesi-Latince), 1993.

361.

Cep İlmihali (Türkmen Türkçesi), 1996.

362.

Kur’an Okumaya Giriş (Türkmen Türkçesi), 1993.

363.

Alkollü İçkiler, Sigara ve Diğerleri, 1997.

364.

Diyanet İşleri Başkanı M. Nuri Yılmaz’ın Konuşmaları - Makaleleri I, 1996.

365.

366.

Küçük Kahraman, 1997.

367.

Dilenci, 1997.

368.

İki Hurmanın Bedeli, 1997.

369.

Yunusun Çiçeği, 1997.

370.

Kardelenin Karları, 1997.

371.

Kafesteki Kuş, 1997.

372.

Alın Teri, 1997.

373.

Yılan ile Serçe. 1997.

374.

Gülistanın Gülleri, 1997.

375.

Çelik Kuşla Kıvrak Kanat, 1997.

376.

Sünger Yüklü Katır, 1997.

377.

Resimlerle Namaz (Azeri Türkçesi), 1992.

378.

Resimlerle Namaz (Kırgız Türkçesi), 1993.

379.

Resimlerle Namaz (Türkmen Türkçesi), 1997.

380.

Resimlerle Namaz (Kazak Türkçesi), 1992.

381.

Kur’an Okumaya Giriş (Kazak Türkçesi), 1992.

382.

Kur’an Okumaya Giriş (Azeri Türkçesi), 1992.

383.

Kur’an Okumaya Giriş (Özbek Türkçesi), 1992.

384.

Kur’an Okumaya Giriş (Gürcüce), 1995.

385.

Kur’an Okumaya Giriş (Tatar Türkçesi). 1993.

386.

Kur’an Okumaya Giriş (Kırgız Türkçesi), 1997.

387.

Cep İlmihali (Gürcüce), 1997.

388.

Cep İlmihali (Azeri Türkçesi), 1993.

389.

Cep İlmihali (Tatar Türkçesi), 1997.

390.

Cep İlmihali (Özbek Türkçesi), 1995.

391.

392.

Ramazan ve Oruç, 1997.

393.

İslam Dininde Haramlar ve Büyük Günahlar, 1997.

394.

İbadet, 1997.

395.

Din Görevlisinin El Kitabı, 1997.

396.

İslam Ahlakı, 1997.

397.

Milletimize Sesleniş, 1997.

398.

Milli Mücadelede Din Adamları II, 1997.

399.

Güncel Dini Konular. 1997.

400.

Siyer-i Nebi (Türkmen Türkçesi), 1997.

401.

Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Kazak Türkçesi), 1997.

402.

Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Özbek Türkçesi), 1997.

403.

Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı (Kırgız Türkçesi), 1997.

GENEL YAYIN NUMARASI TAŞIMAYAN ESERLER

Aydın Din Adamları, 1962.

Biberiye Tarikatı Hakkında, 1964.

Camiler İmamlar ve Hatipler Hakkında, 1954.

Camilerimiz 1 (Broşür: Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca), 1995. Cezaevlerinde Verilecek Vaazlar I, 1950.

Din Dersleri I-II (DİB’ce hazırlanmış M.E.B.’ce basılmıştır), 1949.

Dini Bilgiler (Cep İlmihalinin genişletilmiş şekli), 1982.

Hac Kimlere Farzdır, 1965.

Aylık Hutbeler Dergisi I-VIII, 1960-1964.

İslam Dininde Okuyup Yazmanın Önemi, 1963.

İslam Dinine Toplu Bir Bakış, 1961.

Kur ’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meâl) I, 1961.

Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meâl) II, 1961.

Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Anlamı (Meâl) III, 1961.

Mutluluk Yolu İslam (Broşür: Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca), 1995. Müslümanlığın İlme İrfana Verdiği Büyük Değer, 1961.

Nurculuk Hakkında, 1964.

DİPNOTLAR

(*) Bu konuda geniş bilgi için bkz.: Mehmet Bulut, "İlk Cumhuriyet Meclisinde Dini Yayın Konusunda Alınan Tarihi Bir Karar, "Diyanet İlmî Dergi, c. 28. sayı:l (Ocak, Şubat, Mart 1992), ss. 139-149.

(**) Bkz. Vaazlar, I. Kitap, Ank. 1944, Y. No: 18.