Makale

M. NURİ YILMAZ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

M. NURİ YILMAZ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

Çankaya Müftüsü M. Nuri YILMAZ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı.
1943 yılında Erzurum’da doğan YILMAZ, küçük yaşta hafızlığını ikmal ederek devrin müderrislerinden eski Erzurum Müftüsü Merhum Sakıp DANIŞMAN’dan özel olarak sekiz yıl medrese ilimleri tahsil etti ve icazetname aldı.
Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsünden mezun olan M. Nuri YILMAZ, medreselerde İslâmî İlimler üzerine özel dersler vererek çok sayıda öğrenci yetiştirdi. 1966 yılında Erzurum’da Kuran Kurs Öğreticisi olarak göreve başladı ve daha sonra sırasıyla; Kültür Bakanlığı Müşavirli
ği, Vakıflar Genel Müdürlüğü Mütercimliği, Kültür Bakanlığı Müfettişliği, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörlüğü, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı ve Çankaya Müftülüğü görevlerinde bulundu.
11 Aralık 1991 tarihinde Diyanet işleri Başkan Yardımcılığı görevine başlayan M. Nuri YILMAZ’ın "İçtihat Nedir, Müçtehit Kimdir" isimli tercüme eseri ile, yayına hazırlanmış "Kuran da Nesih", "Sünnî ve Şiî İhtilafının İçyüzü", "İslâmiyetin Türkler Arasında Yayılışı" eserleri ile çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış İlmî makaleleri bulunuyor.
Arapça ve Farsça bilen M.Nuri YILMAZ evli ve beş çocuk babası.