Mehmet ÖZCAN

Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Mehmet ÖZCAN Atandı

Mehmet ÖZCAN, 1947 Yılında Burdur’un Kayı Köyünde doğdu, ilkokul’u bu köyde bitirdi. 1965 yılında İmam-Hatip Okulu’ndan, 1969 yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Bu sırada özel hocalaraan mesleki dersler aldı.
ilk memuriyete 1965’te Burdur’da İmam-Hatip olarak başladı. Muğla il Müftü Yardımcısı iken askere gitti. Polatlı Topçu Okulu’nda Yedeksubay olarak askerlik görevini ifa ettikten sonra Denizii-Acıpayam Müftülügü’ne atandı. Bilahere Ankara- Çankaya İlçe Müftülüğü görevinde bulundu. Üç dönem “Türkiye Din Görevlileri Federasyonu” Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
1974’te Başkanlık merkezinde Müfettiş Yardımcısı, 1978’de müfettiş, 1979’da Başmüfettiş oldu.
1986 yılında Başkanlıkça açılan 10 ay süreli Fransızca kursunu bitirdi. 1987-1991 yılları arasında T.C. Paris Büyükelçiligi’nde Din Hizmetleri Müşaviri olarak çalıştı. Müteakiben 1991’de tekrar Teftiş Kurulu’na döndü. Teftiş Kurulu Başkanhgı’nı bir süre vekaleten yürüten Mehmet ÖZCAN, 01.03.1996 tarihinde bu göreve asaleten atandı.
Arapça ve Fransızca bilen ÖZCAN, evli ve üç çocuk babasıdır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.