Makale

merhaba

merhaba

Sevgili Okuyucular,
7996 yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Elinizdeki bu dergi yılın son sayısı. Tam 12 sayıdır sizlerle bu köşede ve “Merhaba ” başlığı altında bazen dertleşiyor, bazen pembe ufuklar çizerek, yüreklerinize su serpmeye çalışıyoruz,
İtiraf etmeliyim ki, siz okuyucularımızdan devamlı destek gördük. Zaten sizin desteğiniz olmazsa ne dergi çıkarabilir, ne de Başkanlığımızın faaliyetlerini sizlere duyurabilirdik. Sizlerden gelen mektuplar bize hep ışık tutmuştur. Bu önümüzdeki yeni yılda da hem tenkitlerinizi hem de tavsiyelerinizi bekliyeceğiz.

Saygıdeğer Okurlarımız.,
Dergimizde 1997 yılı başından itibaren yenilikler yapmak düşüncesindeyiz, Yapılacak değişiklikleri en uygun vasıtalarla sizlere ulaştıracağız. Sizlerin daha çok yazı yazmalarını sağlayacağız. Dergimizde bazı köşeler (Edebiyat, fıkıh, hadis, tefsir, şiir, biyografi, tanıtma vs..) açmayı ve gündemi önceden belirlemeyi planlıyoruz. Ancak, bizlerle irtibatı kaçırmamalısınız. Ayrıca dergimize abone yapmak konusunda yardımlarınızı bekliyoruz,

Değerli Okurlar,
Bu sayımızda değişik konuların yanısıra ağırlığı “ İkinci Avrasya İslam D Şûrası" na verdik. Bu önemli şûra ile ilgili geniş bilgiyi Derginizde bulabileceksiniz. Ayrıca bu sayıda siz okuyucularımızı, özellikle de Teşkilatımızı ilgilendiren önemli haberlere biraz daha fazla yer ayırdık.

Sevgili Okuyucular,
Her zaman olduğu gibi Aralık ayındaki olaylara tarih içerisinde vukû bulan hadiselere, bilgilerinizi tazelemek bakımından yine kısa kısa da olsa temas etmek istiyorum.
Bilindiği gibi, 4 -10 Aralık tarihleri arasında “Vakıflar Haftası ” kutlamaları yapılmaktadır. Ecdadımızın hay ıra yönelik olarak kurdukları vakıflar, günümüzde de zenginleşerek devam etmektedir. Tarihten miras olarak intikal eden vakıflarımıza sahip çıkmak hem dini hem de milli görevlerimizdendir. Bu cümleden olarak amacı, Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerine destek olmak için kurulmuş bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, günümüz vakıflarının en önemlilerindendir. Halkımızın gönlünde taht kurmayı başarmıştır.
Ayrıca 10 Aralık’ta “İnsan Hakları Günü" çeşitli platformlarda çeşitli etkinliklerle değerlendirilecektir.
14- 17 Aralık tarihleri arasında ise, “Mevlarıa’yı Anma Haftası" kutlanacaktır. Gönül adamı, büyük veli, mutasavvıf, edip Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri bu hafta içerisinde her yönü ile ve bir kere daha anlatılacak, büyük milletimizin gönlüne yerleştirilecektir.
Miraç Kandili ise 7/8 Aralık gecesi tesîd edilecektir. Bu mübarek geceyi iyi değerlendirmek her müslümanın öncelikli görevi olmalıdır. Zira günahlardan arınma için böyle kandiller birer vesiledir.
İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bilindiği gibi Aralık ayında yani 27 Aralık 1936 tarihinde vefat etmiştir. Bendeniz bu milli şairimizin bütün kesimlerce iyi anlaşıldığı kanaatinde değilim. Onun için bu ayın sonunda anılacak olan Mehmet Akifle ilgili her tür toplantı, panel, konferans, açık oturum ve sohbet toplantıları takip edilmeli, Akif anlaşılmaya çalışılmalıdır.

Değerli Okurlar,
Bir yıl daha geçmek üzeredir. Gelecek seneye ulaşıp ulaşmayacağımızı bilemiyoruz. O halde yeni yıla girmeden, geçen koca bir yılın muhasebesini yapmakta fayda vardır. Geçmişi gözden geçirerek yeni yıla girmek başarılı olmamız için şarttır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın hakkımızda, İslam ülkeleri ve bütün dünya için hayırlar getirmesini diliyorum. Allah’a emanet olunuz, efendim.
Abdullah CEYHAN