İsmali ÖNER

İsmail öner
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı
19341e Düzce Hacıhasanefendi köyünde doğdu. 1948 yılında Düzce’de hıfzını ikmal ettikten sonra 1955 yılında İstanbul Yazıcı Camii müezzin-kayyımlığına, 1959 yılında Sultanahmet ishakpaşa Camii Hatipliğine atandı. 1963 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdikten_ sonra Düzce İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliğine atandı. 1969 yılında Milli Eğitimden ayrılarak Diyanet işleri Başkanlığına geçti ve Sakarya Merkez Vaizliğine tayin edildi. Bu arada 1972 yılında Zonguldak merkez olmak üzere Bolu-Sakarya-Zonguldak Bölge Vaizliğine devam etti. 1974 yılında Düzce müftülüğüne, 1975te Haseki Eğitim Merkezine kursiyer olarak devam etti. 1978 yılında Sakarya il müftülüğü görevine başladı. 10 Kasım 1987 tarihinde de Konya il müftülüğüne atandı. Arapça biliyor.
Din İşleri Yüksek Kurulu ilk toplantısını Diyanet İşleri Başkan Vekili Mehmet Nuri Yılmaz’ın başkanlığında yaptı.