Makale

KUYRUK KOPARSA SEYRET TOZU DUMANI

Mehmet Han

KUYRUK KOPARSA SEYRET TOZU DUMANI

Hoca Nasreddin ile talebesi, bir köyden bir köye giderken ıssız bir koruluk kenarında bir in görmüşler. Talebesi, Hoca’nın itirazına bakmaksızın tavşan vardır diye ine girmiş. Hoca kapıda beklemeye başlamış. Bu sırada bir kurt, hızla inin kapısından içeri girmiş. Girmiş girmesine ama Hoca, son anda kurdu kuyruğundan yakalayıvermiş. İnin girişi dar olduğundan kurt dönüp de Hoca’yı ısıramamış; olduğu yerde debelenip durmuş. İnin içi, toz dumandan, göz gözü göremeyecek hâle gelmiş. Talebesi içeriden Hoca’ya seslenmiş:

“Hocam, toz dumandan bir şey göremiyorum, niye orada toz çıkarıyorsun?”

Hoca kan ter içinde biraz da sitemle:

“Oğlum, eğer bu kuyruk koparsa sen o zaman gör, tozu dumanı!”

Bir Ayet

Ey iman edenler! Allah’ın ve Peygamberinin önüne geçmeyin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. (Hucurât, 49/1.)

Bir Hadis

“Sözün en güzeli Allah’ın Kitabı’dır. Rehberliğin en güzeli ise Muhammed’in rehberliğidir.”
(İbn Hanbel, III, 320.)

Bir inci

“İnsan, çevresini kolladığında, onu ayartacak ne kadar fısıltılarla dolu bir hayat ortamında yaşadığını görünce şaşar. Ve korkar. Hiçbir şey insanın üstüne abanıyormuş gibi durmuyor. Her şey, onun için yalnızca bir tekliften, bir hatırlatmadan ibaretmiş gibi görünüyor. Ama besmelenin terk edildiği veya ihmal edildiği her defasında, bu fısıltının onlarcasına birden maruz kalındığı herkesin gündelik hayatının ta içinde duruyor.”
Rasim Özdenöre

Esmâ-i Hüsnâ

mac:Devam Eden Projeler :diyanet:2020:10.Ekim:Links:el mukit +.psd

el-Bâri’: Birçok farklılıklarına rağmen evrenin bütün parçalarını düzensizlikten uzak olarak yaratan; sıfatlarında yaratılmışlara benzemekten berî olan; hiçbir borç ve zimmet altında bulunmayan ve bütün nimetleri bir lütuf olarak veren…