Makale

Fesleğen Sokağı

Fesleğen Sokağı
Muhammed Kâmil Yaykan
Bir sokak düşünün; evlerin birbirine yaslanarak ayakta kaldığı, komşuların birbirini selamlamadan geçmediği, kapıların her gün besmele ile açıldığı… Bir sokak; çocuk cıvıltılarının akşam ezanına dek dinmediği… “Nerede o eski günler…” türevi cümlelerin duyulmadığı, komşuların birbirini ailelerinden saydığı… Başkanlığımız yayınları arasından çıkan Fesleğen Sokağı, Nehir Aydın Gökduman’ın kaleminden okurlarla buluşan ve tüm bu hasletleri capcanlı sunan bir eser.
Kitap, bu sokakta geçen beş ayrı hikâyeden mürekkep. “Perdeleri Kapalı Ev” mahalleli dayanışmasını; “Cimrinin Susuzluğu” hayırda yarışmanın önemini; “Tuzak” Ramazan ayına vermemiz gereken değeri; “Sabır Nine’nin Yalnızlığı” anne babalarımızı ziyaret etmeyi ve onları her zaman el üstünde tutmayı; “Helal Kazanç” ise helalinden olsun ama az olsun düsturunu ele alıyor. 10 yaş ve üzeri çocuklarımıza hitap eden Fesleğen Sokağı pek çok ders çıkarabileceğimiz bir kitap. Aynı zamanda aile içi iletişime de yardımcı olabilir. Nasıl mı? Çocuklarla bir hikâyeyi hep beraber okuyabilir ve anlatılandan hareketle onlara neyin iyi, neyin doğru olduğunu kendi yaşamınızdan örneklerle aktarabilirsiniz.
Belki gelecekte sizin çocuklarınız da birer Fesleğen Sokağı sakini olacak, istemez misiniz? Bunu sağlamak için bugünden başlamak gerekmiyor mu?