Mustafa BAŞ

MUSTAFA BAŞ

1959 yılında Giresun’un Tirebolu İlçesinde doğdu. İlkokulu Tirebolu’da İmam Hatip Lisesi’ni de Giresun’da tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi’ne girdi ve 1983 yılında mezun oldu. Çankaya’da imam-hatiplik yaptı. Daha sonra Altındağ Müftülüğüne murakıp olarak tayin oldu. 1987-1989 yılları arasında Kadro Şubesi Müdürlüğü’ne memur olarak atanarak, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere Mısır’a gönderildi. Dönüşte tekrar murakıp olarak Altındağ Müftülüğü’ne atandı. Başkanlığın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak 1995 yılında Müfettiş Yardımcısı oldu.
1994 yılında "islam’ın Doğuş Döneminde Hicaz Bölgesinde Yahudilik ve Hristiyanlık" konulu teziyle yüksek lisansını tamamlayan Mustafa Baş, Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında doktora çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazı ve makaleleri yayınlanan Baş’ın "İslam Tarihi ve Tarihçileri" isimli bir de yayınlanmış tercüme eseri bulunuyor.
Mustafa Baş evli ve 3 çocuk babasıdır.