Ömer Faruk TURAN

ÖMER FARUK TURAN

APK DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA ATANDI 1949 yılında Ceyhan-Mercimek köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Lisesini 1968 yılında Adana’da bitirdi. 1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Temmuz 1968 yılında doğduğu köyde imam-hatip olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevine başladı. Ceyhan, Çankaya, Üsküdar ve Beyoğlu ilçelerinde imam-hatip olarak çalıştı. I. Dönem Haseki İhtisas kursunu bitirdi. İzmirde il müftü yardımcılığı, Kofçaz, Eldivan, Dalaman ve Sarıyer ilçelerinde ilçe müftülüğü görevlerinde bulunan Ömer Faruk Turan Almanya’da geçici din görevlisi, Belçika’da da 4 yıl öğretmen din görevlisi olarak çalıştı. 19.10.1994 - 19.10.1998 tarihleri arasında Almanya/Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi olarak çalıştı. 04.11.1998 tarihinde APK Dairesi Başkanlığına uzman olarak atanan Ömer Faruk Turan 02.12.1998 tarihinde de APK Dairesi Başkanlığına atandı. Turan, Arapça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Turan’a yeni görevinde başarılar dileriz.