Makale

Merhaba

Merhaba

Kıymetli Okuyucular

Dergimizin bu sayısında "Merhaba " başlıklı iki köşe buluyorsunuz. Bu sizi şaşırtmasın. Her sayımızda zevkle okuduğunuza inandığım ve yazılarına âşinâ olduğunuz Abdullah CEYHAN ağabeyimiz, dergimizin bu sayısıyla ilgili gerekli planlamaları ve çalışmaları tamamladıktan sonra, görev değişikliği nedeniyle Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığından 05.08.1998 tarihinde, geride çok güzel hizmetler bırakarak ayrıldılar. Aziz ve necip milletimize hizmet yarışında Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığı hizmet bayrağını, Başkanlık Makamı’nın tensipleriyle naçizane şahsıma teslim ettiler.
Yüce Dinimizin emrettiği birçok güzellikler vardır. "Kadirşinaslık", "Emeğe saygı" ve "Vefa" gibi hasletler de Dinimizin bizlere kazandırdığı erdemlerdir. Takdir edersiniz ki, yayın hizmeti uzun ve yorucu çabalan gerektiren bir uğraştır. Abdullah CEYHAN, bu zor hizmeti en güzel bir şekilde başarı ile yürütmüş ağabeyimizdir. Dergimizin bu sayısının da alt yapısını hazırlayarak bize devretmiştir. Bu bakımdan onun hazırlamış olduğu dergimizde, yıllardır kaleme aldığı köşesinde sizlerle bir defa daha buluşmasını, elleriyle hazırladığı bu sayıda kendi yazısının da bulunmasını kadirşinaslığın gereği olarak gördük. İkinci "Merhaba" köşesinin hazırlanmasını da üzerimize tevdi edilmiş görevin yerine getirilmesi açısından lüzumlu olduğunu düşündük. Dolayısıyla bu sayımızda karşınıza böyle bir güzellikle çıktık.
Din Hizmetleri Müşavirliği görevini yürütmek üzere Avusturya-Viyana’ya uğurladığımız Abdullah CEYHAN ağabeyimize gurbet illerindeki bu görevinde de üstün başarılar dilerken, bizleri unutmayacağını, yine dergimizde kıymetli yazılarıyla birlikte olacağımızı, tavsiye ve rehberliğiyle yüklenmiş bulunduğumuz zor görevin yerine gelmesinde yardımlarını esirgemeyeceğini ümit ediyoruz.

Sevgili Okuyucular
Başkanlığımızın yayın hizmetleri gün gittikçe ivme kazanmaktadır. Yayınlarımız bugün ülkemizle sınırlı kalmamakta; Amerika’dan Avusturya’ya, Balkanlardan kardeş Türk Cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyaya ulaştırılmaktadır. Dün, sadece Türkçe yayınlarımız varken, bugün sekiz lehçe ve dilde yayınlarımız basılmış ve basılmaya da devam etmektedir. Başlangıçta sizlere sadece yazılı eserlerimizle ulaşırken, artık sesli ve görüntülü yayınlarımızla da ulaşmaya çaba sarfetmekteyiz, hatta TRT 4 kanalından haftada bir de olsa evlerinize misafir olmaktayız. Bugünlere Devletimizin büyük fedakarlığı, sizlerin desteği ve halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören, ehliyetli ve liyakatli meslektaşlarımızın yılmaz azmi ve takdire şayan gayretleri ile ulaştık. Emeği geçen herkesi burada şükranla anmayı bir borç biliyorum.
Bundan sonra da Başkanlığımızın prensipleri doğrul- ’ tuşunda yüce Mevla’mızın emrettiği mesuliyet şuuru içerisinde, yayın hizmetlerimizi teslim aldığımız noktadan daha ileriye götürme gayreti içerisinde olacağız. Tabii ki - bunu, yine sizlerin duaları, destekleri ve tavsiyeleri ile gerçekleştirebileceğiz. Umarım ki destek ve dualarınızı bizden esirgemezsiniz. Allah yardımcımız olsun.

Saygıdeğer Okuyucular
Ebu Zer el-Gıfari (r.a.) anlatıyor, Peygamberimiz (s.a.v.)’e "Ya Resulallah! Beni memur tayin etmez misin?" dedim. Mübarek elini omuzuma koydular ve sonra şöyle dediler; "Ebu Zer, sen zayıfsın; memuriyet bir • emanettir. O kıyamette rüsvaylık ve pişmanlıktır. Yalnız o emaneti ehil olup alan ve hakkıyla başaran müstesnadır." (Riyazü’s-Salihin Ter. c:2, s: 91; Hadis No: 679) Yüce Rabbim üzerimize tevdi edilmiş emaneti hakkıyla başarmayı nasip eder inşallah. Bu duygu ve dilekle, bundan sonraki sayılarımızla "Merhaba" köşemizde birlikte olmayı ümit ediyor, her şeyin gönlünüzce olmasını Yüce Mevla’dan diliyorum. . Hoşça kalınız.
Harun Özdemirci