Makale

Diyanet'ten

Diyanet’ten

Günümüzün en önemli kitle iletişim araçlarından birinin yazılı basın olduğu tartışmasız bir gerçektir.
Kamuoyu baskısı denildiğinde akla gelen yazılı basındır. Basın organlarımız yargı ve yürütmenin takipçisidir. Kişiler, hareketlerinde kendilerini bir gölge gibi takip eden yazılı basının varlığını hiç bir zaman göz ardı edemez.
Ocak 1992de Diyanet Aylık Dergimiz kamuoyunun istekleri doğrultusunda okuyucusuna dolu, dopdolu bir dergi sundu. Ve gündemi yakalayarak ciddi-yapıcı, milletin âli menfaatlerini ön planda tutan, zedelemeden-tahrip etmeden olayları gün ışığına çıkarabilmenin gayretini gösterdi.
Hedeflerimize ulaştığımızı da gördük. Toplumun her kesiminden takdir ve tebrik mesajları almaya başladık. Bu, bütün arkadaşlarımızı sevindirdi. Birlikte topluma hizmet verebilmenin şuurunda olan arkadaşlarımızın en büyük armağanı oldu.
Her arkadaşımızı bu takdir duyguları onurlandırmakta ve millete hizmet vermenin heyecanıyla coşturmaktadır.
İlerden, telefonlarla dergimizden 300-500 lerle ifade edilecek ilâveler istenmekte, bu durum bize daha büyük bir hizmet zevki tattırmakta; yorgunlukları, sıkıntıları bir çırpıda unutturmaktadır.
Bu sayımızda da yine gündemde olan, her kesimde tartışılan ve münakaşası yapılan sesli ve görüntülü Dinî Yayıncılık olayını getiriyoruz. Yetkilileri konuşturuyoruz. Ve en güzeli, en iyiyi bulmanın gayretindeyiz.
Sütunlarımız her türlü eleştiriye açıktır. Bize yazın ve bize yardımcı olun.
Cenab-ı Hak yardımcımız olsun. Selâm ve saygılarımla.

AHMET GÜL