Mehmet ALTUNKAYA

MEHMET ALTUNKAYA BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına İzmir Müftüsü Mehmet Altunkaya atandı.
Altunkaya, Torunoğlu 1939 doğumlu olup bir yaşında iken Kafkasya’dan gelen ailesiyle birlikte Ağrı’nın Amat (Yenitezeren) Köyü’ne yerleşti. İlkokul çağında, ninesi Kendeften. daha sonra Köyün İmamı Molla Abbas’tan Kur’an-ı Kerim öğrendi. 1948 yılında Hasanka- le’nin Tortan Köyü’nde Kerim Hoca’dan Kur’an-ı Kerim ve Arapça okudu. 1949 yılında Kayseri’ye yerleşerek burada H. Mümin Akan’dan Kur’an-ı Kerim, H. Yusuf Eken, H. Osman İkiz, H. Salih Unsaçan, H. Vaiz Efendi (Balta Hoca), H. Abdullah Saraçoğlu, H. Ahmet Kirazoğlu’ndan Arapça, Divriği’li H. Ahmet Efendi’den Farsça dersleri okudu.
1955 yılında dışardan sınava girerek ilkokul diploması aldı. Aynı yıl Kayseri İmam Hatip Lise
si’ne kaydoldu. İmam Hatip Lisesi’ııde okurken 7 yıl fahri imam-hatiplik ve fahri vaizlik görevlerinde bulundu. 1962 yılı Haziran döneminde imam hatip lisesini, güz döneminde de dışardan sınava girerek öğretmen okulunu bitirdi. Aynı yıl imam hatiplik görevi aldı.
1963 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’ne kaydoldu. 1967 yılında mezun oldu. Şereflikoçhisar Vaizliği, Gölhisar, Yeşilhisar İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.
1969 yılında askere gitti. Yedeksubay olarak askerliğini tamamladıktan sonra Kars Merkez Vaizliğine, Tarsus, Bakırköy İlçe Müftülüklerine, 1984 yılında İçel İl Müftülüğü’ne, 1995 yılında İzmir Müftülüğü’ne atandı.
28.7.1999 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan Mehmet Altunkaya evli ve 4 çocuk babasıdır.