Mustafa ATEŞ

Din isleri Yüksek Kurulu Ü y e I e r i ’ n d e n Mustafa Ates, 8 Mayıs 1997 tarihinde emekliye ayrıldı.

1932 yılında Konya’nın Sarayönü ilçesi’ne bağlı Ladik Kasabası’nda doğan Mustafa Ates, ilkokula gitmeden önce hıfzını tamamladı. 1945 yılında Ladik ilkokulu’nu, 1958 yılında da Konya İmam - Hatip Okulu’nu bitirdi. İmam Hatip’te okurken müezzin olarak göreve başladı. Vatani görevini yedek subay olarak tamamladı. Asker dönüsü 1960 yılında Konya Piri Mehmet Pasa Camii imam - Hatipliği’ne atandı. 1966 yılında Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. 1967 -1971 yılları arasında Manisa Müftüsü, 1971
- 1980 yılları arasında İzmir Müftüsü olarak görev yaptı. 1981 - 1984 yılları arasında Konya Müftülüğü görevinde bulunan Ates, 1984 - 1992 yılları arasında Aydın Müftüsü olarak görev yaparken Din İsleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildi.
1992 yılında Din İsleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan Ateş, 8 Mayıs 1997 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.
Mustafa Ateş’in “Tasavvuf ve Hayat", “insan ve Hak Mefhumu" isimli iki tercüme eseri ile gazete ve dergilerde yayınlanmış birçok dini, ilmi makaleleri bulunuyor. Arapça ve Farsça bilen Ates’in Diyanet Aylık Dergi’de de zaman zaman çeşitli yazıları yayınlandı.
Hocamıza bundan sonraki yaşantısında sağlık ve başarı dolu günler dileriz.