Makale

Bir Kur'an Kursu Öğrencisinin Dilinden

Bir Kur’an Kursu Öğrencisinin Dilinden...

Emine Gözen Batıkent Hacı Ömer Şahin Kur’an Kursu Öğrencisi

Mevsim sonbahar, ömrüm sonbahar. Çoğunluğu mutlulukla geçmiş yarım asırlık hayatımın dönüm noktası...
30 yıllık evlilik hayatımdan 3 kız çocuğu, 2 damat, 2 torun... 12 sene kayınvalidemle, 14 sene annemle beraber aynı evi paylaştım.
20 yıllık iş hayatım, yurtdışı seyahatim, dolu dolu yıllarım olmasına rağmen kalbimde bir boşluk, sanki gizli gizli rahatsız eden bir huzursuzluk... İçimden bir ses “ara” diyordu sanki. Kalbimde bir kıvılcım ateşlendi, sönmeden “ara” diyordu.
Ankara Batıkent’e taşınalı 7 yıl olmuştu. Yabancıydım. Nereden bulabilirdim bana Kur’an-ı Kerim’i öğretecek din kardeşimi? Günler geçmekte iken, bir gün evimin ihtiyacı olan ekmeği almak üzere büfeye gitmiştim. İki bayanla karşılaştım. Ellerinde kırmızı kurdelalı diplomaları, bana yıllarca çalışıp emekli olduğum Kara Harp Okulunu hatırlattı. Ve sordum “Gözünüz aydın. Diploma almışsınız.” “Evet” dediler. “Yeni Huzur Sitesindeki caminin bir bölümü Kur’an kursu olarak bayanlara ayrılmış, oraya devam edip, mezun olduk” dediler. Çok sevindim. Hemen kayıtları sordum. Eylül’de dediler. “Allah’ım! Şükürler olsun.” dedim. Yavaş yavaş içimi bir mutluluk kaplamış sabırsızlıkla eylül ayının gelmesini bekliyordum.
İlkokul çocukları gibi sevinçliydim. Kaydımı yaptırdığımda, hayatımın ikinci baharında gençlerle birlikte öğrencilik yapmak ne büyük bir şanstı!
Teşekkürler Diyanet. Bizlere, orta yaşlı hanımlara da bu fırsatı verdiğiniz için.
Öğretmenimle tanıştığım ilk gün çok heyecanlı idim. Hocam da anne sıcaklığı, abla şefkati, evlat sevgisi ve mahcup gülüşü ile bana cesaret vermişti. Gülpembe yanaklı, güzel bakışlı hocam içimi ısıtmıştı.
Korkularım vardı. Kur’an’dan bir harf bile bilmiyordum. “Acaba öğrenebilir miyim?” dediğimde hocamın; “Şimdiye kadar buradan öğrenmeden giden olmadı.” demesi beni daha da cesaretlendirdi. Daha da sevindirdi.
Ekimden itibaren hocamın sayesinde Kur’an-ı Kerim’i okumayı, sureleri, duaları, birçok dinî bilgiyi öğrendim. Namazıma birçok dua ve sure ilave ettim.
Birgün komşumdan telefon geldi. “Emine Hanım, komşuları çaya çağırdım. Siz de Kur’an’ınızı getirseniz de annemle babama bir Yasin okusanız” dedi. Hayatımda aldığım en güzel teklifti. Hemen gittim. Herkes hazır beni bekliyordu. Kur’an-ı Kerim’imi açtım. Yasin, Tebareke ve Amme, daha sonra dualarımı okudum. Duamızı yaparken içim öylesine coştu, öylesine kendimi kaptırmışım ki anlatamam. O anda derdine çare arayan hastadan, can veren din kardeşimden, doğum yapan anneden, sınırda nöbet tutan askerden, sabahın seherinde ezan okuyan müezzinden dualarıma katmadığım kimse kalmamıştı.
Gözlerimi açtığımda komşularımı ağlar vaziyette “Amin” derken gördüm. İşte Kur’an kursunun faydası. Hem komşumu memnun etmiştim, hem de Allah’ın rızasını almıştım. “Allah razı olsun.” dediler.
Bence de “Allah razı olsun.” hocamdan, bu fırsatı veren Diyanetten, kapısını açıp okumamı isteyen komşumdan. Sordular, memnun musun Kur’an kursuna gitmekten? Dedim ki; hayatımda yaptığım en güzel, en övünerek söyleyeceğim şeylerden biri Kur’an kursu öğrencisi olmamdır.
Dinimi ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmemde ilahiyat mezunu, yurt dışı tecrübesini yaşamış, ileri görüşlü, anlayışlı gençlerle orta yaşlı hanımları anne, kardeş, abla sevgisiyle birbirine sevdiren, dinimizin inceliklerini öğreten hocama binlerce teşekkür ediyorum.
İmtihan haftasına girdik. Allah mahcup etmesin. Yavaş yavaş ayrılık vakti geliyor. Sevmediğim vedalaşma zamanı...
Nasıl unuturum arkadaşlarımı, kadife sesli Yadigâr, o güzel Kur’an okuyuşunla ruhumuzu dinlendiriyordun... Nasıl unuturum Tuba, sabahları teneffüste çayımızı demleyen küçük annemiz... Nasıl unuturum çıtır simitleri dağıtan Sultan’ımı... Gelin adayları Hülya ve Dilara, Allah mutluluklar versin... Asiye ile Arzu işiniz hayırlı olsun... Başarılar... Hafize ve Aylin güzel kızlar... Hepinizden Allah razı olsun genç arkadaşlarım, güzel kalpli hanımlar...
Mevsim ilkbahar, gönlüm ilkbahar...
Kalbim huzurla dolu. Binlerce teşekkürler olsun Rabbime bana böyle bir kurs, öğrencilik, arkadaşlar ve bilgi yüklü sevgili hocamı nasip ettiği için.
Teşekkürler Diyanet... Teşekkürler hocam... Teşekkürler bizlere rehberlik eden müftümüz... Yolunuz açık olsun...